Taal is belangrijk. U gebruikt het overal. Maar alleen de taal kennen is niet genoeg. Om mee te kunnen doen, is het belangrijk dat u ook kunt werken met de computer en het internet. Alle informatie over taal en digitaal is te vinden in het digiTaalhuis. Het digiTaalhuis is een samenwerking tussen de gemeente Roermond, de Bibliotheek Bibliorura, Wel.kom en de taalaanbieders.

Het doel van het digiTaalhuis is het bevorderen van zelfredzaamheid door taalvaardigheid en digitale vaardigheden te vergroten. Het is de plek waar u terecht kunt voor alle vragen over taal en digitale vaardigheden. Vanuit het digiTaalhuis wordt u doorverwezen naar de juiste plek, ongeacht welke vraag u heeft.

Het digiTaalhuis organiseert verschillende activiteiten, zoals het Taalcafé, een Spreekuur en de cursus ‘Werken met de digitale overheid’.

Voor meer informatie over het digiTaalhuis kunt u contact opnemen met de Bibliotheek Bibliorura via telefoonnummer 0475 519 000 of u kunt een e-mail sturen naar digitaalhuis@bibliorura.nl.