Kunt u niet meer zelf naar de Bibliotheek komen, vanwege hoge leeftijd, langdurige ziekte of handicap? En wilt u toch blijven genieten van onze uitgebreide collectie? Dan kunt u als inwoner van de Gemeente Roermond gebruik maken van de Boekendienst aan Huis van de Bibliotheek Bibliorura. Voor iets meer dan € 4,00 per maand komt een vrijwilliger de boeken bij u thuis bezorgen.

De Boekendienst aan huis is voor iedereen die:
• niet zelf naar de bibliotheek kan komen, vanwege hoge leeftijd, langdurige ziekte, handicap
• in de gemeente Roermond woont

Hoe kunt u zich aanmelden?

Stuur een bericht naar lumeij@bibliorura.nl om te laten weten dat u interesse heeft. Zij zal daarna contact met u opnemen, om te bezien of u in aanmerking komt voor de dienstverlening. U kunt haar natuurlijk ook telefonisch bereiken op nummer 0475-519000 (tijdens openingstijden van de Bibliotheek Bibliorura, locatie Roermond).

Wat kunt u lenen?

De bibliotheek heeft een ruime keuze aan (ont)spannende en literaire romans en informatieve boeken over de meest uiteenlopende onderwerpen. De romans zijn ook verkrijgbaar met extra grote letters. Ook bieden wij u de mogelijkheid om gebruik te maken van onze collectie luisterboeken. De boeken worden voor drie weken aan u uitgeleend. Heeft u de boeken nog niet uitgelezen en wilt u ze houden voor nog een periode van drie weken dan dient u dit tijdens het bezoek van de vrijwilliger te melden.

Wat zijn de kosten?

Een jaarabonnement op de Boekendienst aan Huis kost € 49,00 (dit is exclusief het eenmalige inschrijfgeld van € 3,00).

Wat zijn de voorwaarden?

De vrijwilligers zullen u één keer in de drie weken bezoeken met boeken uit de collectie van de Bibliotheek Bibliorura. De tijden waarop u bezocht wordt staan daardoor vast. Aan het einde van het jaar ontvangt u een brief met het verzoek het abonnement te betalen. Dit kan via de bank of contante betaling aan de balie. Het maximum aantal te lenen boeken bedraagt 10 stuks. Wilt u een bepaald boek laten reserveren, dan kunt u dit aan de vrijwilliger doorgeven. Uw aanvraag wordt gehonoreerd zodra het betreffende boek beschikbaar is.

Voor meer informatie:
de Bibliotheek Bibliorura, locatie Roermond
Mevr. M. Lumeij
T: 0475-519000
E: lumeij@bibliorura.nl

Op de fiets biebboeken rondbrengen bij ouderen

Lucky Cornelissen van de Boekendienst