Boekstart

Leren lezen met BoekStart

BoekStartcoaches van de Bibliotheek Bibliorura

BoekStartcoaches

Loes en Anita zijn onze specialisten op het gebied van (voor)lezen, boekjes en taalontwikkeling voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Je komt ze tegen op het consultatiebureau, bij de kinderopvang, in de bibliotheek en op nog veel meer plekken. Ze helpen je bij uitdagingen, geven tips, luisteren en gaan samen met jou op zoek naar passende boeken. Heb je een vraag? Maak gerust een afspraak met de BoekStartcoaches.

Een afspraak maken is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. 

   Je kunt bellen met of een WhatsApp-bericht sturen naar:

Loes  06-38228242

Anita 06-38228240

  Of mail je vraag naar boekstart@bibliorura.nl

Voor de allerkleinsten

Samen een boekje lezen, plaatjes aanwijzen én verhalen vertellen. Het versterkt allemaal de band met je baby. Vroeg beginnen met voorlezen is belangrijk voor de taalontwikkeling van kinderen. Kinderen die veel worden voorgelezen beginnen met een voorsprong aan school. Genoeg reden om op tijd te beginnen met voorlezen. Vanuit deze gedachte is BoekStart ontstaan: een programma dat kinderen van 0 tot 4 jaar samen met hun ouders van boeken laat genieten.

De eerste duizend dagen van een kind zijn heel belangrijk voor de taalontwikkeling.
Met de animatie “Hoera! Er is een baby op komst” geven we aanstaande ouders tips over hun belangrijke rol hierin.


  BoekStartkoffertje    

Als je baby drie maanden oud is, ontvang je een brief van de gemeente of het consultatiebureau. Bij deze brief zit een waardebon. Hiermee kun je het oranje BoekStartkoffertje ophalen in de bibliotheek. Geen brief ontvangen? Geen probleem. Je kunt jouw kindje natuurlijk ook aanmelden bij de bibliotheek zonder BoekStartbon.

In het BoekStartkoffertje vind je twee boekjes en informatie over het voorlezen aan je baby. Ieder half jaar zitten er nieuwe boekjes in het koffertje. Tijdens het ophalen van je koffertje wordt je baby gratis lid van de bibliotheek. Onze bibliotheekmedewerker geeft je hierna een rondleiding. We vertellen je dan meer over de leukste boeken en geven je allerlei voorleestips. De ingerichte BoekStarthoek met de collectie babyboekjes staat hierbij centraal.

Om het lenen van boekjes nog makkelijker te maken zijn er in Roerdalen en Roermond diverse baby-en peuterbibliotheken. Klik hier voor de locaties en openingstijden van deze bibliotheken.

Hoe werkt het?

Mama Sharon en papa Ber hebben samen met hun dochtertje Gwen en zoontje Charlie het BoekStartkoffertje opgehaald bij de Bibliotheek Bibliorura. Benieuwd wat hier in zit? Bekijk dan de video. We kunnen alvast verklappen: de BoekStarthoek valt goed in de smaak! 


Activiteiten

Naast een ruime collectie babyboekjes is er in de bibliotheek vanalles te doen. We organiseren regelmatig (voorlees)activiteiten voor kinderen van 0 tot 4 jaar. 

Voorleesdagen

In de bieb lezen we veel én vaak voor. Voorlezen is voor een kind heel belangrijk. Het is leerzaam en stimuleert de ontwikkeling van het kind. Bovendien is voorlezen erg gezellig!

Lees hier welke voorleesactiviteiten gepland staan!

Komen jullie ook?

BoekStartdag

Elk jaar vieren we de BoekStartdag. Op deze dag hebben we allerlei extra activiteiten.

Wat gaan we dit jaar doen? Hou onze website in de gaten voor meer informatie. Of schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Baby's die met hun ouders yoga doen in de bibliotheek

Jeugdactiviteiten

De bibliotheek organiseert ook samen met partners leuke activiteiten. Van interactieve voorleesavonturen tot baby-yoga. 

Kijk in onze agenda welke activiteiten er binnenkort georganiseerd worden.

Wil je als eerste te horen krijgen welke activiteiten we voor jou en je kindje organiseren? Meld je dan snel aan voor onze nieuwsbrief.


Online voorleesplezier en tips

Wist je dat je bij de bibliotheek meer kan dan alleen boeken lezen? Je hebt ook toegang tot een verzameling handige websites, voorleesfilmpjes en meer. 


   Boekentips

Welke boeken kun je aan jouw baby, dreumes of peuter voorlezen? Hieronder hebben we een aantal leuke prentenboeken verzameld ter inspiratie. 

Boekentips voor je baby

0-12 maanden

Boekentips voor dreumesen

1-2 jaar

Boekentips voor peuters

2-4 jaar

Op zoek naar nog meer (voor)leestips?

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.