Educatief aanbod kinderopvang

Leren begint bij lezen

Of het zin heeft om voor te lezen aan de allerkleinsten? Jazeker! Hoe eerder kinderen in aanraking komen met boeken en voorlezen, hoe beter. De Bibliotheek Bibliorura helpt kinderdagverblijven om voorlezen nóg leuker te maken.


Behalve leuk en ontspannend is voorlezen ook goed voor de woordenschat-, taal- en spraakontwikkeling van de allerkleinsten. Het stimuleert de sociale vaardigheden en heeft een gunstig effect op het zelf leren lezen. Hier hebben ze hun hele leven profijt van!

BoekStart in de kinderopvang is een uitbreiding van BoekStart, om kinderen van 0-4 jaar, hun ouders en pedagogisch medewerkers intensief met boeken en lezen in aanraking te laten komen via de kinderopvang.

De Bibliotheek ondersteunt met onder andere een aantrekkelijke (voor)leesplek in de kinderopvang, met een collectie geschikte boekjes, deskundigheidsbevordering van pedagogisch medewerkers, en een voorleesplan.

Op deze pagina leest u meer over het aanbod en BoekStart in de kinderopvang. Wilt u meer informatie over onze producten of over de BoekStart in de kinderopvang, neem dan contact op met Chantal van den Eertwegh (Programmaleider educatie) via eertwegh@bibliorura.nl of telefoonnummer 0475 519000.