Online voorleespret

Special voor kinderen (en hun ouders) leuke websites en handige tips.

Jeugdbibliotheek.nl

Kinderen met een Jeugdabonnement kunnen ook gebruik maken van de online Jeugdbibliotheek.

Jeugdbibliotheek.nl staat vol met leuke tips en informatie voor kinderen. Je vindt er bijvoorbeeld het luisterboek van de week, voorleesfilmpjes, de favoriete boeken van een bekende Nederlander en nog veel meer.

Voor 0 - 6 jaar

Boekstart.nl

Op de website van BoekStart staan een hele hoop boekentips en voorleestips voor het voorlezen aan de allerkleinsten.

Voor 0 - 4 jaar

Schooltv

Schooltv is een website vol informatieve filmpjes voor kinderen van 0 tot 18 jaar. Je vindt er bijvoorbeeld fragmentjes uit Sesamstraat die over een bepaald onderwerp gaan en filmpjes van de Beestenbrigade.

Voor 0 - 18 jaar

Digitale Voorleestas

In de Digitale voorleestas vind je de link naar een filmpje waarin een prentenboek wordt voorgelezen. Met je bibliotheekabonnement kun je het filmpje gratis bekijken. En daarna kun je de zing-, spel- en praatopdrachtjes op het werkblad doen. Leuk en helemaal gratis.

Voor 2 - 6 jaar

Inloggen bij de Digitale voorleestas doe je met het pasnummer en het wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu. 

De Voorleeshoek

Op de Voorleeshoek staan voorleesfilmpjes waarin iemand een prentenboek voorleest. Elke week is er een nieuw voorleesfilmpje. Er zijn voorleesfilmpjes in het Nederlands, Engels, Marokkaans, Pools, Spaans, Syrisch en Turks.

Voor 0 - 10 jaar

Inloggen op de Voorleeshoek doe je met het pasnummer en het wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu. 

Bereslim

Bereslim maakt animatiefilms van prentenboeken.
Het verhaal uit het prentenboek wordt verteld met bewegende beelden, muziek en geluiden.
Bereslim geeft ook tips voor leuke computerspellen.

Voor 2 – 7 jaar

Inloggen op Bereslim doe je met het pasnummer en het wachtwoord dat je ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu.

Mediasmarties

Lees hier meer over geschikte media voor kinderen van 1 tot 12 jaar om (voor-) te lezen, kijken, luisteren, spelen en doen. Met en zonder scherm. Binnen en buiten. Van films, tot boeken, podcasts, games, voorstellingen etc.

Voor 0 - 15 jaar

Prentenboeken in alle talen

Op Prentenboeken in alle talen staan audio-vertalingen van mooie klassieke prentenboeken. Deze vertalingen zijn met veel liefde gemaakt door vrijwilligers en worden door hen voor je voorgelezen. Veel luisterplezier!

Voor 0 - 12 jaar