Nationale Voorleesdagen 2021 gaan digitaal!

Tijdens de Nationale Voorleesdagen ontdek je bij de bibliotheek hoe leuk het is om voor te lezen én om voorgelezen te worden!

De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het prentenboek Coco kan het! van Loes Riphagen. Dit verhaal gaat over het vogeltje Coco dat niet durft te vliegen. Haar moeder probeert haar over te halen, en het lijkt Coco ook best fijn, maar toch durft ze niet. Totdat mama haar een zetje geeft!

Afhaal- en inleverservice

Vanwege de lockdown is de bibliotheek momenteel gesloten, maar gelukkig kunt u wel gebruik maken van een speciale afhaal- en inleverservice. U reserveert de boeken die u wilt lezen en ontvangt van ons een afhaalbericht wanneer de boeken voor u klaarstaan. Het is ook mogelijk om boeken in te leveren.

Bibliotheek gesloten van 15 december t/m 9 februari

In verband met de maatregelen rondom het corona-virus is de Bibliotheek Bibliorura t/m 9 februari gesloten.

Wat heeft dit voor gevolgen?

TijdschriftenBieb

De TijdschriftenBieb is een tijdelijke gratis app voor iedereen die lid is van de Bibliotheek. Met deze app kun je kennismaken met digitale tijdschriften, van AutoWeek tot Yoga Magazine.

E-books en luisterboeken lenen bij de online bibliotheek

De bibliotheek is gesloten, maar dat betekent niet dat u de komende weken zonder leesvoer hoeft te zitten! Met uw bibliotheekabonnement kunt u namelijk ook e-books en luisterboeken lenen via de Online Bibliotheek.

Coronatijd = Lees-/schrijftijd

De coronatijd bleek een vruchtbare tijd voor het lezen. Vier op de tien Nederlanders zijn namelijk meer gaan lezen. Voor veel schrijvers was het ook een inspiratievolle tijd. Dat blijkt wel uit de aanzienlijke uitbreiding van onze collectie met boeken over de coronaperiode.