Nieuwe tarieven abonnementen

De bibliotheek heeft net als iedereen in Nederland te maken met de gevolgen van de prijsstijgingen. Helaas moeten wij vanaf 1 januari 2023 de tarieven van sommige abonnementen iets verhogen.

Wat betekent dit voor jouw abonnement?

Sprakeloos boekcover

Van boek naar doek: Sprakeloos

Boeken en films vertellen allebei verhalen. Toch gaat een schrijver heel anders te werk dan een filmmaker. Waarom zijn boekverfilmingen zo populair en is er tegelijkertijd zoveel discussie over? Hoe worden de verschillen tussen woord en beeld overbrugd? En is een verfilming een verrijking van het verhaal of juist eerder een verarming? Met Van Boek naar Doek zetten de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek verfilmde boeken met een maatschappelijke invalshoek centraal.

Hester Knibbe

Poëziemiddag met Hester Knibbe, Meity Völke en Merlijn Huntjens

Januari is de maand van poëzie en dit jaar is het thema ‘Vriendschap’. Miriam Van hee en Hester Knibbe zijn samen het boegbeeld van de Poëzieweek in 2023. Ze zijn al jarenlang bevriend en dus de perfecte match om het Poëziegeschenk te schrijven. 

Online bibliotheek

E-books en luisterboeken lenen bij de online bibliotheek

Altijd de Bibliotheek op zak? Als lid van de Bibliotheek heb je direct toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Hoe werkt het? Bij de online Bibliotheek kun je e-books en luisterboeken lenen. Je kunt boeken lenen en lezen in de online Bibliotheek-app, maar ook via onlinebibliotheek.nl. Let op: voor de e-books en luisterboeken heb je een abonnement nodig van de (online) Bibliotheek.

Zo lees en luister je altijd en overal.

Write for Rights

Write for Rights! Amnesty schrijfactie

Tijdens Write for Rights komen we ieder jaar rond de Dag van de Rechten van de Mens in actie voor mensen die onterecht vastzitten of worden bedreigd vanwege hun werk, mening of om wie ze zijn. We sturen honderdduizenden brieven naar koningen, ministers en presidenten en vragen ze een einde te maken aan onrecht. Ieder jaar levert dat succes op. Activisten komen vrij, discriminatie stopt, daders worden berecht.