Tijdelijk bereikbaar op ander telefoonnummer

Vanwege een telefoonstoring is de bibliotheek vandaag bereikbaar op een alternatief telefoonnummer. U kunt ons bereiken op 06-28763029.

Aangepaste openingstijden afhaalpunten vrijwilligersbibliotheken

Nu de maatregelen rondom het Corona-virus versoepeld worden, gaan ook een aantal van de vrijwilligersbibliotheken in de gemeente Roerdalen weer open.

We zijn open!

De bibliotheek is weer open! Maar helaas nog niet zoals u gewend bent. We hebben de nodige aanpassingen moeten doen om u veilig in ons gebouw te kunnen ontvangen. Lees onderstaande instructies voordat u naar de bibliotheek komt, zodat u weet wat u kunt verwachten.

Welke schrijver zou jij graag willen ontmoeten in de Boekenweek?

Dit jaar moesten we ons Boekenweekevenement met Peter Buwalda helaas annuleren. Maar we gaan ervan uit dat we volgend jaar gewoon weer een schrijver kunnen uitnodigen in de Boekenweek. Welke schrijver dat gaat worden? Dat mag jij deze keer bepalen!

Bibliotheektips voor thuis

Ben je bang dat je zonder boeken komt te zitten de komende weken? Dat is nergens voor nodig! Online is namelijk een hoop leesplezier te beleven.

Tips voor thuis voor volwassenen

Door de sluiting van de bibliotheek kunnen er even geen boeken geleend worden. Ook alle cursussen en het Taalcafé gaan niet door. Maar dat betekent niet dat er niet gelezen en geleerd kan worden! We hebben de leukste tips verzameld. 

  • Leest u weleens een feuilleton? Een feuilleton is een verhaal dat in delen verschijnt, bijvoorbeeld in de krant, maar tegenwoordig ook op facebook! Jackie van Laren schrijft op dit moment bijvoorbeeld het verhaal Een prins, een sjeik en een heleboek gez*** en op de facebookpagina van Ton van Reen kunt u het verhaal De zwarte dood lezen. 
  • Nu we er niet meer op uit kunnen, communiceren we vooral digitaal met elkaar. Heeft u daar wat hulp bij nodig? Kijk dan eens op de website van Seniorweb. Zij leggen allerlei verschillende manieren van videobellen uit. 
  • Luister eens naar een podcast! In Het Verblijf hoor je elke dag een verhaal of gedicht uit de Nederlandse literatuur. In Uitgelezen Verhalen lezen acteurs live op het toneel de mooiste korte verhalen voor. Of luister naar Bart van Loo die een podcast heeft gemaakt van zijn boek De Bourgondiers of naar Paulien Cornelisse die voorleest uit Taal voor de leuk en De verwarde cavia.
  • Wilt u oefenen met taal, rekenen, de computer of internet? Maak dan een account aan op oefenen.nl. U kunt dan gratis oefenprogramma's volgen over allerlei onderwerpen. 
  • Heeft u een boek gelezen en wilt u meer informatie over het boek en de auteur? Of bent u benieuwd wat de pers over het boek heeft geschreven? Met uw bibliotheekabonnement kunt u gebruikmaken van De Uittrekselbank en Literom. U logt in met uw pasnummer en het wachtwoord waarmee u ook inlogt in Mijn Menu. 
  • Kent u Hebban.nl al? Op deze lezerscommunity delen lezers hun leeservaringen met elkaar. U kunt er lijstjes bijhouden van boeken die u wil lezen, aan het lezen bent en al gelezen heeft, recensies schrijven, deelnemen aan leesclubs en nog veel meer. Pas op, het kan verslavend zijn! 
  • Wat was er in het nieuws toen u geboren werd? Wat stond er 100 jaar geleden in de krant? Op Delpher kunt u door meer dan 100 miljoen pagina's uit Nederlandse kranten, boeken en tijdschriften bladeren. Zoek bijvoorbeeld eens op uw achternaam en ontdek wat er allemaal over uw familie in de krant heeft gestaan! 
  • Alle musea zijn gesloten, maar dat betekent niet dat we niet van kunst kunnen genieten nu! Het Rijksmuseum neemt u vanuit uw eigen woonkamer mee het museum in. Er is onder meer een podcast, een videoserie en een digitale tour. 
  • De LuisterBieb kent u misschien wel, maar wist u dat er ook taalcursussen in zitten? Zoek bij de informatieve boeken in de LuisterBiebapp naar het kopje 'Reizen en talen' en ga aan de slag met bijvoorbeeld Frans, Spaans, Duits of Chinees. 
  • U kunt natuurlijk ook in deze tijd terecht bij de Online Bibliotheek voor e-books en luisterboeken. En heeft u de ThuisBieb al gedownload?