Lezing Roermondse Schrijvers

Lezing Roermondse schrijvers met groene oplossingen

Op vrijdagavond 14 april aanstaande van 19.30 tot 20.45 uur geven de Roermondse schrijvers Jack Cox en Erik Kaptein bij De Groene Transformator in Roermond een lezing naar aanleiding van hun nieuwste boeken.

Workshop Vloggen en TikTok

Workshop Vloggen & TikTok

Ben jij dol op vloggen, TikTok en andere sociale media en wil jij zelf ook YouTuber worden of groot worden op TikTok? Kom dan op zaterdag 22 april naar de bieb voor de workshop Vloggen & TikTok met Klaar Mous van Vlogfeest en de Limburgse TikTokker Ibrahim Doslu (@contentfabriek)!

Workshop Paco Vink Game Helden

De BiebStudio: Teken je eigen gameheld met Paco Vink

Ben jij ook zo’n fan van de boekenserie Game Helden van Marcel van Driel en Paco Vink? Dan hebben we goed nieuws, want op woensdag 3 mei komt Paco Vink naar de Bibliotheek Bibliorura om jou te leren hoe je je eigen gameheld kunt tekenen!

Van Boek naar Doek logo

Van Boek naar Doek: Beautiful Boy

Boeken en films vertellen allebei verhalen. Toch gaat een schrijver heel anders te werk dan een filmmaker. Waarom zijn boekverfilmingen zo populair en is er tegelijkertijd zoveel discussie over? Hoe worden de verschillen tussen woord en beeld overbrugd? En is een verfilming een verrijking van het verhaal of juist eerder een verarming? Met Van Boek naar Doek zetten de Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek verfilmde boeken met een maatschappelijke invalshoek centraal.

HOVO-college sterke vrouwen

HOVO-college: Sterke vrouwen

De wil is alles.

Jeanne Bieruma Oosting: haar leven, haar kunst en haar tijd.

Op vrijdagochtend 12 mei, vlak voor Moederdag, organiseert de Bibliotheek Bibliorura een HOVO-college over sterke vrouwen in de kunsten en in het bijzonder Jeanne Bieruma Oosting (1898-1994). Zij koos voor een leven in de kunst in een tijd dat de keuzemogelijkheden voor vrouwen maar heel beperkt waren.

Boekenbaas Bibliotheek Bibliorura

Boekenbaas

Wil je de nieuwe Boekenbaas van de bieb worden? Dat kan! We zijn op zoek naar de opvolger van Mila. Na een jaar bookfluencer te zijn geweest, draagt Mila binnenkort haar stokje over. Benieuwd wat een Boekenbaas doet?