Schrijf een brief. Verander een leven.

Ieder jaar grijpen honderdduizenden mensen wereldwijd op 10 december hun pen om te schrijven. Naar presidenten, ministers en koningen. Dat gebeurt ook in Roermond. Ze vragen om gerechtigheid voor mensen die gediscrimineerd worden om wie ze zijn. Die vastzitten om hun mening, die gemarteld worden om wat ze geloven. Die brieven werken. Mensen voelen zich gesteund. Onrecht stopt. Gevangenen komen vrij. Dus: schrijf een brief, verander een leven!

Voorlezen met Lila Violet en Jaap Aap

Lila Violet en Jaap Aap komen dit jaar nog één keer voorlezen! Op zaterdag 11 december van 10.30 tot 11.15 uur zitten Lila en Jaap weer klaar met een mooi verhaal. Kom je ook luisteren?

Wat vond je van Nederland Leest?

In november stond onze bibliotheek in het teken van de campagne Nederland Leest. Omdat je mening belangrijk voor ons is en we onze dienstverlening graag verbeteren voeren we een tevredenheidsonderzoek uit onder leden en bezoekers van de bibliotheek. Je feedback helpt ons daarbij!

Het Informatiepunt Digitale Overheid is open!

Op woensdag 1 december opent in de bibliotheek het Informatiepunt Digitale Overheid. Hier kan iedereen terecht met vragen over de digitale overheid.

Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen, uitkering en studiefinanciering. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig.

Vanaf 1 december kan iedereen voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Bibliorura. Daar helpen we met het vinden van informatie op internet en verwijzen we door naar de juiste instanties.

Vraag een boekenpakket aan

De coronabesmettingen blijven toenemen en we merken in de bibliotheek dat mensen steeds voorzichtiger worden. Veel mensen reserveren hun boeken voordat ze naar de bieb komen, zodat ze zo snel mogelijk weer weg zijn. Wil jij je bezoek aan de bibliotheek ook zo kort mogelijk houden maar vind je het lastig om boeken te reserveren? Vraag dan een boekenpakketje aan.

Fotoverslag Adriaan van Dis in het Royal Theater

Zondag 21 november hebben we Adriaan van Dis ontvangen in het Royal Theater in Roermond. Hij werd geinterviewd door Leon Verdonschot in het kader van Nederland Leest. Hier een fotoverslag van de middag.