Tekstverslaafd komt naar Roermond!

Op donderdagavond 13 juni vindt de eerste Roermondse editie van open podium Tekstverslaafd plaats bij The Movement. Tekstverslaafd is in 2022 begonnen in Sittard, maar inmiddels uitgewaaierd naar andere Limburgse steden. Het is een open podium voor iedereen die zich, in welke vorm dan ook, met taal bezighoudt.

Bij Tekstverslaafd krijgt iedereen een podium. Het is een plek om je talent te delen met de buitenwereld. Of je nu gedichten schrijft, rijmend of niet-rijmend, korte verhalen, proza, spoken word, liedjes, hiphop of elke andere vorm van taal: we vinden elkaar in onze gemeenschappelijke liefde voor taal en tekst.

We kijken niet naar leeftijd, naar ervaring, naar stijl. Nee, we luisteren met respect naar datgene wat jij geschreven hebt. Heb je nog nooit voorgedragen? Geen probleem, zie dit als een podium waar je eindelijk die kans krijgt! En heb je al 50 jaar ervaring? Ook geen probleem, deel een stukje van die ervaring met de rest. Het doel is om te leren en inspireren.

Ga je liever op de muzikale tour, dan staan er een gitaarversterker en microfoon voor je klaar. De gitaar neem je zelf mee.

De Roermondse editie van Tekstverslaafd wordt georganiseerd door oprichter Drik Heffels in samenwerking met de Bibliotheek Bibliorura en The Movement. Het voorprogramma van deze eerste editie wordt verzorgd door de Roermondse rapper en spoken word artiest Brohlin Coumans.


Kim Lee zegt het al: ‘Spelen met taal maakt beter in taal’.

Johan en Carmen gaan in Breek de Week in gesprek met de oprichter van Tekstverslaafd en Stadsdichter van Sittard Drik Heffels, en met Brohlin Coumans en Kim Lee Wong, beiden van Fine Lines. 


PROGRAMMA

19.15 – 19.30 uur: Inloop

19.30 – 20.00 uur: Voorprogramma door Brohlin Coumans

20.00 – 21.00 uur: Deel 1 open podium (geprogrammeerd)

21.00 – 21.15 uur: Pauze en aanmelding grabbelton

21.15 – 22.15 uur: Deel 2 open podium (grabbelton)

22.15 uur: Einde


Wil je komen kijken? Wil je meedoen? Of twijfel je nog? Hoe dan ook, meld je aan

Om aantallen te managen, vragen we bezoekers en performers om hier een gratis ticket te bestellen.

Wil je voordragen/optreden? Meld je dan aan en kies voor de optie ik wil meedoen, dan nemen we je mee in de selectie voor het eerste deel vóór de pauze (8-10 sprekers à 5 minuten spreektijd). Op 6 juni maken we dit programma bekend. Wil je komen kijken? Kies dan voor de optie ik kom kijken. Twijfel je nog? Kies dan voor de optie ik wil misschien meedoen.

Niet geselecteerd? Niet getreurd! Meld je dan tijdens de pauze aan voor de grabbelton en maak kans om in het tweede gedeelte alsnog het podium te pakken (8-10 sprekers à 5 minuten spreektijd). Het zou mooi zijn om het podium te delen met zo veel mogelijk (lokaal) talent.

Delen wordt zeer gewaardeerd. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd!

Heb je vooraf al vragen? Stuur een mailtje naar: programmering@bibliorura.nl


Praktische informatie

  The Movement, Slachthuisstraat 111 in Roermond

  Donderdagavond 13 juni 2024

  19.15 - 22.15 uur

  GRATIS

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.