Nationale Voorleesdagen Voorleesontbijt

We beginnen het nieuwe jaar traditioneel met de Nationale Voorleesdagen! Van 25 januari tot en met 4 februari gaan we weer volop voorlezen. Natuurlijk is voorlezen niet alleen heel leuk en gezellig, het is ook heel goed voor de ontwikkeling van kinderen. Ze leren er nieuwe woorden van, ontdekken de wereld en ontwikkelen hun fantasie.

De Nationale Voorleesdagen staan dit jaar in het teken van het prentenboek Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld en Jan Jutte. Dit verhaal gaat over Maximiliaan die in de tuin een feestje geeft voor zijn speelgoedbeesten. Daar hoort natuurlijk taart bij. Al gauw wordt het een wild feestje. Dus moeten alle kleren en alle beesten in bad. Maar ook het boek. En de taart. Wat zullen papa en mama daarvan zeggen?

De Bibliotheek Bibliorura organiseert tijdens de Nationale Voorleesdagen twee keer een voorleesontbijt en één keer een voorleeslunch. Op 28 januari gaan we een feestje bouwen bij De Gasterij van Kasteel Aerwinkel in Posterholt en op 4 februari is het feest bij de bibliotheek in Roermond. Het voorleesontbijt begint op beide locaties om 10.00 uur. De voorleeslunch in Roermond begint om 13.00 uur. Theatermaker Marianne van Houten zal zowel in Posterholt als in Roermond het verhaal van Maximiliaan Modderman tot leven brengen. En natuurlijk zijn onze boekstartcoaches en leesconsulenten ook van de partij!

Om zoveel mogelijk kinderen de mogelijkheid te geven mee te doen, mag op beide locaties maximaal 1 volwassene per kind deelnemen. Houd er rekening mee dat er bij de voorleesontbijten pas na het voorlezen gegeten wordt! Bij de voorleeslunch gaan we eerst eten en dan voorlezen.

Op zaterdag 4 februari is er ook een boekenverkoop georganiseerd door Boekhuis de Kleine Tovenaar.

De Gasterij – Kasteel Aerwinkel Posterholt

UITVERKOCHT Voorleesontbijt: zaterdag 28 januari 2023, 10.00 - 12.00 uur


De Bibliotheek Bibliorura

UITVERKOCHT Voorleesontbijt: zaterdag 4 februari 2023, 10.00 - 12.00 uur

UITVERKOCHT Voorleeslunch: zaterdag 4 februari 2023, 13.00 - 15.00 uur


Leeftijd: 2 - 6 jaar