DigiTip Mei

Zelf muziek maken met AI

Als bibliotheek willen we jou graag informeren, kritisch laten nadenken én creatief aan de slag laten gaan met de mogelijkheden die technologie ons biedt. Er komen steeds meer AI applicaties en digitale tools online waarmee je op een leuke en laagdrempelige manier aan de slag kunt gaan met kunst, cultuur, muziek, poëzie, literatuur en nog veel meer. Omdat deze maand in Stockholm het Eurovisie Songfestival plaatsvindt, gaat deze DigiTip in op muziek en AI.

Houd je van muziek en wil je graag eens experimenteren met AI? Dan hebben we goed nieuws! We gaan aan de slag met Suno AI. Op dit online platform kun je gratis een account aanmaken met een e-mailadres en een wachtwoord. Vervolgens kun je aan de slag! Op de homepage kun je in de zwarte zoekbalk typen waar je een liedje over wilt creëren. Ondanks dat alles in het Engels staat, kun je gewoon alles typen in het Nederlands.

Je kunt nagenoeg alles invullen: van een nummer over liefdesverdriet dat zich afspeelt onder een oude eik in de jaren 80 en een pop dance liedje over Koningsdag, tot een rap over de Amerikaanse presidentsverkiezingen van dit jaar of een pop nummer over hoe leuk de bibliotheek is!   

Enkele voorbeelden van andere online programma’s waarmee je kunt experimenteren met muziek en AI zijn: Loudly, Soundraw, Boomy en Veed. Bij veel van deze tools moet echter een betaald abonnement worden afgesloten. Ga vooral ook zelf eens op onderzoek uit via je eigen zoekmachine!

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.