DigiTip Maart: Maand van de digitale fitheid

Maart is de maand van de digitale fitheid! Doe jij ook mee? Effectiever werken in minder tijd, met minder inspanning en met meer energie. Dat klinkt niet verkeerd, toch?  

In maart kun je deelnemen aan de maand van de digitale fitheid, georganiseerd door de Stichting Digitale Fitheid. Deze stichting onderzoekt waarom apparaten die ons leven gemakkelijker, sneller en leuker zouden moeten maken, vaak het tegenovergestelde effect hebben. Belangrijker nog, ze willen dit probleem oplossen!

Korte trainingen

Hoe kun je digitaal fitter worden? Volg bijvoorbeeld enkele korte trainingen. Wat dacht je van een training om je e-mailinbox leeg te maken én te houden? En beheers je al de kunst van snel typen, waarmee je met één afkorting grote stukken tekst op je scherm tevoorschijn kunt toveren? Dit kan je zo maar een paar werkdagen per jaar besparen. Ook ontdek je sneltoetsen en leer je hoe je wachtwoorden effectief kunt beheren.

Vijf hoofdpijlers

Digitale fitheid bestaat uit vijf elementen:

  1. Digitaal bewustzijn
  2. Digitale vaardigheden
  3. Digitale hygiëne
  4. Persoonlijk Kennis Management
  5. Tech voor groei en ontwikkeling

Elke pijler heeft enkele kleine, behapbare subkopjes waar bijvoorbeeld aandacht is voor tips tegen Phishing mails, de relatie tussen fysieke, mentale en digitale gezondheid en tips om je online accounts veilig te houden.

Meedoen

Lijkt dit je wat? Meld aan en verbeter je digitale fitheid. Voor meer informatie kun je terecht op de site van Digitale Fitheid. Vorig jaar deden maar liefst 280 organisaties mee. Aanmelden en deelname is gratis!        

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.