DigiTip Maart: Volg de gratis AI cursus

Wat is Artificiële Intelligentie? Hoe wordt het toegepast? Vind het antwoord op deze en meer vragen in de gratis AI cursus!

Wat is AI?

Je hoort er tegenwoordig steeds meer over: AI (Artificiële Intelligentie), ook wel kunstmatige intelligentie genoemd. Maar wat is AI eigenlijk en hoe wordt het toegepast? Hoe veilig is AI? Hoe komen bedrijven aan data en hoe gaan ze daarmee om? Heb je altijd al willen weten wat algoritmes zijn en hoe ze werken? Of willen experimenteren met ChatGPT? Antwoorden op deze vragen en nog veel meer, vind je in de gratis nationale AI cursus.

Gratis AI cursus

In deze laagdrempelige cursus wordt kunstmatige intelligentie (AI) op een begrijpelijke manier uitgelegd, voor iedereen. Via korte filmpjes, vragen en korte tekstjes kom je meer te weten over AI. Je kunt gratis een account aanmaken, maar dit is niet verplicht. Doe je dit wel, dan krijg je na afloop een heus certificaat.

AI cursus voor jongeren

Er is ook een toegankelijke AI cursus junior voor tieners. Hier ga je onder andere aan de slag met teksten schrijven, muziek maken en nog veel meer creatieve uitspattingen en AI. Ook kom je meer te weten over je smartphone, algoritmes, robots en de toekomst van werk. Daarnaast zijn er gratis cursussen beschikbaar die ingaan op AI en de zorg, AI en voedsel, AI en onderwijs en nog veel meer! Hier vind je een overzicht van alle gratis cursussen die worden aangeboden.