Banner van Heel Nederland leest met cover boek Sonny Boy

Heel Nederland Leest: Samen een goed boek lezen


Het geschenkboek van Heel Nederland Leest 2023 is Sonny Boy van Annejet van der Zijl, de indrukwekkende geschiedenis van een jonge Surinaamse student en een gescheiden Hollandse vrouw met vier kinderen. Als zij zwanger van hem blijkt, is het schandaal niet te overzien. Ondanks armoede en discriminatie slaag het stel er in een gelukkig bestaan op te bouwen met hun zoontje Waldy, alias Sonny Boy. Maar dan breekt de Tweede Wereldoorlog uit… 

In het kader van Heel Nederland Leest organiseren we twee activiteiten. Op 19 november een schrijversbezoek van Sholeh Rezazadeh in het Royal Theater in Roermond en op 26 november een Sonny Boy-special van Van Boek naar Doek in de ECI Cultuurfabriek.


Schrijversbezoek: Sholeh Rezazadeh

'Haar taalgebruik is onwaarschijnlijk mooi.' - de Volkskrant

Schrijver, dichter en performer Sholeh Rezazadeh (1989) kwam in 2015 vanuit Iran naar Nederland. In 2021 verscheen haar romandebuut De hemel is altijd paars, een prachtig verhaal over liefde, verlangen en herinneringen. Het boek werd bekroond met de Debutantenprijs van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde 2022 en met de Bronzen Uil Publieksprijs 2021. Het stond bovendien op de longlist van de Libris Literatuur Prijs 2022 en de Hebban Debuutprijs 2022.

In september jl. verscheen haar nieuwe boek: Ik ken een berg die op me wacht, een weergaloos mooie roman over het verlangen naar rust en ruimte. In de poëtische stijl die herkenbaar is van haar debuutroman vertelt Sholeh Rezazadeh het bijzondere verhaal van Alma en Saray, van de Aras en de Amstel.

Presentator, journalist en schrijver Leon Verdonschot gaat met Sholeh Rezazadeh in gesprek over haar boeken, schrijverschap en Iraanse achtergrond. Ook draagt ze voor uit eigen werk. Verheug je op een boeiende en mooie zondagmiddag!

Wanneer: zondag 19 november 2023 van 14.00-16.00 uur (inclusief boekenverkoop door Bruna Roermond en signeren)

Waar: Royal Theater, Hamstraat 7A in Roermond

Entree: €7,50 voor leden, €10,- voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

Tickets: www.bibliorura.nl/tickets


Van Boek naar Doek

Op zondag 26 november vanaf 14.00 uur organiseren we een speciale Van Boek naar Doek-editie rondom Sonny Boy.

Meer info volgt binnenkort


Ik lees Sonny Boy, jij ook?
Heel Nederland Leest is de grootste leesclub van Nederland. In november 2023 staat Sonny Boy van Annejet van der Zijl centraal. Wil je ook meedoen? In november kan iedereen een gratis exemplaar van het boek ophalen in onze bibliotheek (zolang de voorraad strekt).