Breinstein Kindercollege

Archeologie

In de grond zitten veel sporen van vroeger: van potscherven en botten tot aan donkere vlekken in het zand waar palen van een boerderij hebben gestaan. Archeologen gebruiken deze sporen en vondsten in de grond om te onderzoeken hoe mensen in het verleden leefden. Soms ontdekken archeologen zelfs een hele stad uit de oudheid! Maar hoe gaan archeologen precies te werk? Hoe weten ze waar ze moeten graven? En hoe komen archeologen erachter hoe oud een vondst is?

Op woensdag 14 augustus geven archeologen Emma en Dwayne je een inkijkje in de wereld van de archeologie. Heb jij een passie voor geschiedenis of heb je altijd al een vraag willen stellen aan een archeoloog? Meld je dan snel aan!


  Woensdag 14 augustus 2024

  15.00 tot 16.00 uur

  de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11 Roermond

Deze activiteit is voor kinderen van 8 t/m 12 jaar.

Let op! Aanmelden is verplicht. Je betaalt per kaartje €2,00.

  Koop samen met je ouders hier je kaartje(s).

© BAAC BV


Opgravingen in Roermond

Hoe zit een opgraving in Roermond eruit? Uit het Gemeentearchief Roermond hebben wij een aantal foto's voor jullie van archeologische opgravingen in Roermond. Herken jij deze plekken in de stad?

Met dank aan Cathy NiCheallaigh voor de archieffoto's.

Opgraving Mariagardestraat

Opgraving Roersingel

Opgraving Jesuiëtenkerk

Opgraving Markt 2004


Vertel je ouder(s) dat ze van harte welkom zijn om je/jullie te brengen en te halen, maar ze mogen niet meedoen. Ze kunnen in de tussentijd lekker wat anders doen. Misschien kunnen ze rustig een krant of boek lezen in de bieb of een lekker kopje koffie drinken bij Brasserie 't Literatuurtje.

BreinStein Kindercollege is het educatieve collegeprogramma voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar bij de Bilbiotheek Bibliorura. Houd voor toekomstige kindercolleges onze website in de gaten of aboneer je op onze digitale nieuwsbrief!

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.