PressReader

Gratis toegang tot ruim 7000 kranten en tijdschriften 

PressReader is een online databank waarmee je onbeperkt digitaal kranten en tijdschriften kunt lezen. PressReader bevat meer dan 7.000 kranten en tijdschriften uit ruim 120 landen in 60 talen. Van Wall Street Journal tot Foodies en Vogue tot La gazetta dello sport, er zit voor iedereen wel een interessante titel bij. PressReader is te gebruiken door iedereen die verbinding maakt met het WIFI-netwerk van de Bibliotheek Bibliorura. Je hoeft dus geen lid te zijn om PressReader te gebruiken, zowel in de bibliotheek als thuis en onderweg.

in de bibliotheek

PressReader

Je kunt PressReader gebruiken op onze computers op de tweede verdieping. Klik op 'PressReader' boven in het scherm. Je kunt nu onbeperkt kranten en tijdschriften lezen.

Wil je de kranten en tijdschriften bewaren? Maak dan een account aan op PressReader. Ga naar PressReader.com en klik rechtsboven in het scherm op 'sign up'. De volgende keer dat je inlogt, kun je weer verder lezen waar je gebleven was. Heb je op een computer van de bibliotheek ingelogd op jouw PressReader-account, dan kun je vanaf dat moment ook zeven dagen thuis de website van PressReader gebruiken. Ga naar PressReader.com en klik rechtsboven in het scherm op 'sign in' om in te loggen.

thuis en onderweg

PressReader

Met de PressReader-app heb je thuis en onderweg toegang tot PressReader. Download de PressReader-app en activeer hem in de bibliotheek. Dat doe je door verbinding te maken met het WiFi-netwerk van de bibliotheek.

Je hebt nu 7 dagen gratis toegang tot alle kranten en tijdschriften in de app. Zijn de 7 dagen voorbij? Dan moet je naar de bibliotheek komen om verbinding met ons wifi netwerk te maken. Zo krijg je weer gratis toegang tot de app. 

Download PressReader voor iOs
Download PressReader voor Android

Filmpjes over PressReader

Hoe vind ik een krant of tijdschrift?

 Hoe sla ik een artikel op?

Hoe vertaal ik een artikel?

Tijdschriften in de bibliotheek

Je kunt in de bibliotheek ook een aantal nederlandse en buitenlandse tijdschriften op papier lezen en lenen. De tijdschriften staan in de tijdschriftenkast op de tweede verdieping. Het nieuwste nummer van de tijdschriften kun je alleen in de bibliotheek lezen. Oudere nummers kunnen geleend worden.

Alleen voor leden

Met de online Bibliotheek app lees je de nieuwste edities van titels zoals de Story, Psychologie Magazine, Viva en Autoweek.

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.