Mogelijkheden website

Informatie over de mogelijkheden van deze website. Heeft u vragen of opmerkingen, bij contact kunt u een bericht achterlaten. 

Screendump van beginscherm

Het bovenste deel van de site blijft altijd in beeld. Hierop staan onder andere de mogelijkheden: zoeken in catalogus c.q. website, inloggen (nodig om te verlengen, te reserveren, geleende materialen te zien, e-mailadres aan te passen enz.) en de nieuwsflits

1) Logo
Klikken op het bibliotheeklogo leidt naar de gemeenschappelijke pagina "de Bibliotheek Bibliorura" van deze site.

2) Inloggen
Inloggen in de site kan met uw pasnummer of gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij raden u aan om een gebruikersnaam en wachtwoord te  kiezen. 

Inloggen lukt niet. We hebben een aparte handleiding gemaakt indien het inloggen niet werkt. Klik hier

 

3) Onthoud mij
Als de site bezocht wordt vanuit uw eigen computer, smartphone of tablet dan kunt u het blokje voor "Onthoud mij" aanvinken. Meer informatie hierover staat bij het "?" in de rechterbovenhoek van de site.

 

4) Verklaring van symbolen in de rechterbovenhoek

De letter "i" knopje: verwijst naar deze informatie: toelichting op het gebruik van de website.

Beeldscherm-knopje:  dit is de webcatalogus, oftwel de volledige catalogus met alle mogelijkheden zonder de schil van de website.

Mobiel-knopje: speciale catalogus voor beeldschermen van telefoons, zogenaamde "smartphones". Vanuit de mobiele versie zijn alle catalogusmogelijkheden beschikbaar, inclusief reserveren, verlengen, aanwinsten, leesadvies en adressen/openingstijden van de bibliotheken

Rolstoel-knopje: drempelvrije webcatalogus. 

Vergrootglasknopje: uitleg om het scherm te kunnen vergroten of verkleinen. U kunt op uw toetsenbord de toetsen Ctrl en + samen indrukken om teksten op deze website te vergroten. Gebruik Ctrl en - om te verkleinen en Crtl en 0 om te herstellen naar de normale stand.

5) Kiezen: catalogus of zoeken in de website

Maak hier de keuze of u wilt zoeken in de Catalogus of wilt zoeken in de Website. Zoekt u in de catalogus, dan zoekt u in de collectie van alle vestigingen.

6) Algemene catalogus, Jeugdcatalogus
U kunt zoeken in de algemene catalogus, die zowel volwassenen als jeugdmaterialen bevat. U kunt ook zoeken in de jeugdcatalogus, die alleen materialen voor jeugd tot 16 jaar bevat.

7) Zoeken op Titel, woorden..
Indien u zoekt in de "Algemene catalogus of Jeugdcatalogus" kunt u zoeken op verschillende mogelijkheden. Zoeken op "woorden" geeft de meeste resultaten.

8) Sociale media
Geeft toegang tot Twitter, Facebook .