Oefenen met de digitale zorg


Digitale zorg

Zorg en gezondheid kan je tegenwoordig ook met je computer, tablet of smartphone controleren en regelen. Dat noemen we digitale zorg. Digitale zorg is handig. Het kost je minder tijd en je hebt altijd jouw gegevens bij de hand.

DigiVitaler

Met het lesprogramma DigiVitaler maak je kennis met digitale zorg en leer je ermee werken. Het lesprogramma bestaat uit vier verschillende lessen. Elke les behandelt een vorm van digitale zorg. Er zijn bijvoorbeeld lessen over Thuisarts.nl, Apotheek.nl, gezondheidsapps, het patiëntenportaal van de huisarts en het Laurentius Ziekenhuis en over het videoconsult.

De cursus is gratis en je hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek. Het is belangrijk dat je al enige kennis hebt van de computer en het internet en dat je de Nederlandse taal goed beheerst. Aanmelden is verplicht.

Meer informatie?

Je kunt bellen naar 0475-519000.
Je kunt een e-mail sturen naar digitaalhuis@bibliorura.nl.
Je kunt zich aanmelden via het aanmeldingsformulier.

De cursus start bij voldoende aanmeldingen. 


Vind je het lastig om met de computer om te gaan? Of spreek je nog niet zo goed Nederlands? Ook dat kun je leren bij de bibliotheek! Kom naar het Taalcafé of meld je aan voor de cursus Klik & Tik.