Alle leesclubs van de Bibliotheek Bibliorura

Leesclubs de Bibliotheek Bibliorura 2023/2024

Het boek is uit maar het verhaal blijft in je hoofd zitten. Hoe zit het nou met dat open einde? Waarom vertelde ze niet gewoon de waarheid? Wat bedoelde de schrijver met.....? En hoe zou de verfilming van dit boek zijn? Kortom, je wilt er graag nog over doorpraten. Dat kan! Je kunt namelijk lid worden van een onze leesclubs.

Hoe het werkt

Met een leesclub lees je met een groepje mensen in een bepaald tijdsbestek steeds allemaal hetzelfde boek. Na afloop spreek je ergens af om het boek te bespreken.  Een leesclub heeft als voordeel dat je nog eens een onverwacht boek leest, een boek dat je anders niet zou kiezen.

De Bibliotheek Bibliorura heeft in het seizoen 2023/2024 drie verschillende leesclubs die van oktober tot en met april/mei (in wisselende frequentie) in de bibliotheek bij elkaar komen.

Onze leesclubs

Wil je je graag verdiepen in hedendaagse literatuur en je leeservaringen delen met anderen? In deze leesclub praten we onder begeleiding van een neerlandicus over taal, vorm, structuur, inhoud en thema’s van een boek. Zo kom je tot nieuwe inzichten en nog meer leesplezier.

De acht bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.45 tot 21.45 uur. Deze leesclub wordt afwisselend begeleid door neerlandici en ervaren leesclubbegeleiders Regina Buijze, Ine Hermens en Lex Tulfer.

Kosten: € 105,- voor leden, € 140,- voor niet-leden

N.B. Het minimum aantal deelnemers voor deze leesclub is acht en het maximum vijftien.


Leesclub, zonder begeleiding

Het programma

Heb je een brede leessmaak en vind je het leuk om samen met andere lezers te praten over wat je van een boek vond? In deze leesclub zit je samen met een gevarieerde groep lezers. Iedere bijeenkomst bereidt een andere deelnemer enkele vragen naar aanleiding van het gelezen boek voor.

De zes bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.45 tot 21.30 uur.

Kosten: € 48,- voor leden en niet-leden

N.B. Het minimum aantal deelnemers voor deze leesclub is zes en het maximum tien.

Leesclub Poëzie met Meity


Het programma

Wil je op een gevarieerde manier kennismaken met hedendaagse Nederlandstalige poëzie? Ontdekken wat je door poëzie kunt leren over de wereld en over jezelf? In de leesclub ‘Poëzie met Meity’ verdiep je je in recent verschenen poëziebundels van Nederlandse en Vlaamse dichters.

De vijf bijeenkomsten vinden plaats op zondagmiddagen van 13.30 tot 15.30 uur. Iedere bijeenkomst staat een andere bundel centraal. We praten samen over zaken als betekenis, woordkeuze en opbouw.

De leesclub wordt begeleid door Meity Völke (1980) uit Roermond. Meity studeerde Nederlandse Taal en Cultuur aan de universiteit van Nijmegen en Poëzie aan de Schrijversvakschool Amsterdam. In 2019 won zij de Turing Gedichtenwedstrijd en in 2020 verscheen haar debuutbundel Aan het licht. Ze werkt als dichter, docent en vertaler van poëzie.

Dit is wat eerdere deelnemers van de leesclub vonden:

‘Meity heeft veel kennis van poëzie en ze weet je heel enthousiast te maken.’ 

‘Leerzaam en verrijkend.’

Kosten: € 70,- voor leden, € 90,- voor niet-leden

N.B. Het minimum aantal deelnemers voor deze leesclub is zes en het maximum tien.


Meedoen

Meld je aan voor de leesclubs via: www.bibliorura.nl/tickets

Belangrijke informatie

-        De kosten zijn inclusief drankjes tijdens de bijeenkomsten.
-        Alle boeken die in de leesclubs worden besproken zijn te leen bij de bibliotheek.

Heb je nog vragen?
Stuur dan een e-mail naar reyners@bibliorura.nl of frencken@bibliorura.nl.

Veel leesplezier gewenst alvast!