Alle leesclubs van de Bibliotheek Bibliorura

Leesclubs de Bibliotheek Bibliorura 2023/2024

Het boek is uit maar het verhaal blijft in je hoofd zitten. Hoe zit het nou met dat open einde? Waarom vertelde ze niet gewoon de waarheid? Wat bedoelde de schrijver met.....? En hoe zou de verfilming van dit boek zijn? Kortom, je wilt er graag nog over doorpraten. Dat kan! Je kunt namelijk lid worden van een van onze leesclubs.

Hoe het werkt

Met een leesclub lees je met een groepje mensen in een bepaald tijdsbestek steeds allemaal hetzelfde boek. Na afloop spreek je ergens af om het boek te bespreken. Een leesclub heeft als voordeel dat je nog eens een onverwacht boek leest, een boek dat je anders niet zou kiezen.

De Bibliotheek Bibliorura heeft in het seizoen 2023/2024 twee verschillende leesclubs die van oktober tot en met april/mei (in wisselende frequentie) in de bibliotheek bij elkaar komen.

Onze leesclubs

Wil je je graag verdiepen in hedendaagse literatuur en je leeservaringen delen met anderen? In deze leesclub praten we onder begeleiding van een neerlandicus over taal, vorm, structuur, inhoud en thema’s van een boek. Zo kom je tot nieuwe inzichten en nog meer leesplezier.

De acht bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.45 tot 21.45 uur. Deze leesclub wordt afwisselend begeleid door neerlandici en ervaren leesclubbegeleiders Regina Buijze, Ine Hermens en Lex Tulfer.

Kosten: € 105,- voor leden, € 140,- voor niet-leden.

N.B. Het minimum aantal deelnemers voor deze leesclub is acht en het maximum vijftien.


Leesclub, zonder begeleiding

Het programma

Heb je een brede leessmaak en vind je het leuk om samen met andere lezers te praten over wat je van een boek vond? In deze leesclub zit je samen met een gevarieerde groep lezers. Iedere bijeenkomst bereidt een andere deelnemer enkele vragen naar aanleiding van het gelezen boek voor.

De zes bijeenkomsten vinden plaats op woensdagavonden van 19.45 tot 21.30 uur.

Kosten: € 48,- voor leden én niet-leden.


Meedoen

De leesclubs van dit seizoen zijn al begonnen. Heb je interesse en wil je graag meer informatie? Neem dan contact op met Annette via reyners@bibliorura.nl

Belangrijke informatie

-        De kosten zijn inclusief drankjes tijdens de bijeenkomsten.

-        Alle boeken die in de leesclubs worden besproken zijn te leen bij de bibliotheek.

Veel leesplezier gewenst alvast!