Het Roertje

Dé kinderkrant van Roermond en Roerdalen

Hoera! Een krant voor kinderen

Het Roertje is sinds april 2022 dé lokale kinderkrant voor alle kinderen van 7 tot en met 12 jaar in de gemeenten Roermond en Roerdalen. De papieren uitgave verschijnt acht keer per jaar. De krant wordt verspreid via school en je kunt hem ophalen bij ons in de bibliotheek. 

De Kinderkrant is voor alle kinderen gratis. Zo kunnen alle kinderen de krant lezen, arm of rijk, uit welk gezin ze ook komen, in welk gebied of welke buurt ze ook wonen of naar welke school ze ook gaan. Het Roertje is niet alleen superleuk om te lezen, maar streeft, net zoals wij, ook een aantal doelen na: 

  • Kinderen stimuleren om beter en met meer plezier te gaan lezen,
  • Op een leuke manier een bijdrage leveren aan de taalontwikkeling van kinderen én van laaggeletterde ouders en/of verzorgers.

Op de website van Het Roertje kun je de krant ook digitaal lezen!

De kinderkrant is echt supertof! Ik vind het heel leuk dat ik als (oud-)boekenbaas van de Bibliotheek Bibliorura in het eerste nummer stond. De artikelen zijn heel leuk om te lezen en Het Roertje ziet er vrolijk uit.

Dieuwertje (12)

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.