Skip to main content

BoekenTop 5 april: Expeditie NEXT

Hoe is de Nederlandse taal ontstaan? Waarom is cola bedacht als een pijnstiller? En hoe ontstaat een regenboog? Ontdek hoe de wereld om je heen werkt met de Boekentop 5 van deze maand.

Ben jij nieuwsgierig en wil je weten hoe de wereld om je heen werkt? Kom dan op woensdag 30 april naar het wetenschapsfestival Expeditie NEXT in Roermond. Help jij professor Nova Next en haar vrienden met het vullen van de Wetenschat?

  1. 321 superslimme dingen die je moet weten over wetenschap – Mathilda Masters

Waarom is een planeet nooit vierkant? Is de vacht van een ijsbeer echt wel wit? Kan je Monopoly winnen met slimme trucs? Ontdek allerlei verrassende feiten en weetjes over de ruimte, computers, wiskunde, en nog veel meer! Wist je dat voetafdrukken zichtbaar blijven op de maan? 

  1. De bromvliegzwaan en andere verhalen over onze taal – Arend van Dam

In dit boek vol boeiende verhalen en grappige weetjes neemt Arend van Dam je mee in de geschiedenis van de Nederlandse taal. Hoe is onze taal ontstaan? Waar op de wereld gebruiken ze Nederlandse woorden? En wat is een palindroom? Maak kennis met de schrijver van de eerste Nederlandse zin en de bedenker van de boekdrukkunst. 

  1. Het grote talenboek – Mick Webb

Wist je dat op de wereld zo'n zevenduizend talen worden gesproken? Met taal kunnen mensen met elkaar communiceren. Ontdek hoe talen als Pools, Arabisch, Koreaans, of gebarentaal zijn ontstaan en leer een paar zinnen in elke taal. Weet jij hoe je goedendag zegt in het Swahili? 

  1. Wetenschap: nieuwsgierige vragen en antwoorden – Ian Graham

Heb jij veel vragen over het zonnestelsel, de wetenschap, onze aarde of de oceanen? Wil jij weten hoe een regenboog ontstaat? Of ben jij benieuwd of planeten op elkaar kunnen botsten? In dit boek vind je de antwoorden!

  1. Zo cool is wetenschap – Anna Claybourne   

Wil jij vrienden en familie verrassen met je kennis van wetenschap? Dit boek staat boordevol supercoole experimenten, slimme trucs en ‘magische’ wetenschappelijke proefjes. Laat iedereen verbaasd staan met jou kennis. Want zo leuk kan wetenschap zijn!