Themaweek: stilstaan bij het levenseinde en digitale nalatenschap | 3 & 6 oktober

Levenseinde

We weten niet wanneer het komt, wel dát het komt. Het is en blijft een onderwerp dat we graag voor ons uitschuiven. Veel mensen bespreken hun wensen en nalatenschap niet met hun geliefden. Daarom heeft de NVVE 5 oktober als de Dag van de Wilsverklaring uitgeroepen. Een dag om even stil te staan bij ons levenseinde. 

Lezing

Digitale nalatenschap

Het is niet alleen belangrijk om vast te leggen wat er na je dood met je huis en je geld gebeurt, maar ook wie jouw digitale bezit in handen krijgt. Steeds meer mensen hebben digitale eigendommen, zoals betaalde downloads van apps, games, muziek of films en cryptomunten. Maar vergeet ook je e-mailaccounts en socialemediaprofielen niet.

Tijdens de lezing: Digitale nalatenschap gaan we in gesprek met Sander van der Meer van Digital Life Legacy.

Donderdag 3 oktober 2024  | 19.30-21.30 uur  

Themamiddag

Stilstaan bij het levenseinde

Weten de mensen om jou heen wat voor jou belangrijk is in het leven als je dat zelf niet meer kenbaar kan maken? Hoe ziet ‘goede zorg’ er voor jou uit? En wie mag er voor jou beslissen als je dat zelf niet meer kan? En wat zou je daarin wel en niet willen regelen en vastleggen?

Tijdens onze themamiddag: Stilstaan bij het levenseinde gaan we in gesprek met Emil Bakker van de NVVE en palliatief verpleegkundige Marij Schielke 

Zondag 6 oktober 2024 | 14.30-16.30 uur 

Themadag

Dag van de wilsverklaring

Veel mensen bespreken hun wensen en nalatenschap niet met hun geliefden. Daarom heeft de NVVE 5 oktober als de Dag van de Wilsverklaring uitgeroepen. Een dag om even stil te staan bij jouw levenseinde.

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.