Van 8 t/m 17 november is het weer Kookboekenweek! Een week lang vieren we in de bibliotheek de liefde voor lekker eten en mooie kookboeken. Speciaal voor de Kookboekenweek heeft Heel Holland Bakt-kandidaat Cas Wolters zijn vijf favoriete bakboeken voor jou geselecteerd. Bakkers klaar? Lezen maar!

Patisserie! - Christophe Felder
Dit boek is geschikt voor de thuisbakker die zichzelf wil uitdagen en een stap in het onbekende wil zetten. Het is een fijn boek met veel lessen en verschillende technieken. De recepten worden op een prettige manier uitgelegd en ondersteund met mooie afbeeldingen.

Patisserie - Hidde de Brabander
Dit is een goed boek dat de theorie achter het bakken haarfijn uitlegt. Je leert bijvoorbeeld waarom je een anglaise niet verder dan 82°C mag verwarmen. Of wat de verschillen zijn tussen cake en biscuit. Dit boek verrijkt echt je kennis op bakgebied! Onlangs heeft Hidde ook een nieuw boek uitgebracht over chocolade.

Kookschool patisserie - Mélanie Dupuis
Dit is een van de eerste bakboeken die ik las. Er staan verschillende klassiekers in uitgewerkt. Met dit boek kan zelfs iemand met twee linkerhanden de mooiste en lekkerste taarten bakken. Stap voor stap worden de recepten uitgelegd en ondersteund met tekeningen. De vormgeving is supermooi!

Modern Baking - Donna Hay
Dit oorspronkelijk Engelstalige boek spreekt mij qua fotografie enorm aan! Het is een supermooi boek om lekker in te bladeren en zo inspiratie op te doen voor nieuwe bakrecepten.

Taartbijbel - Hans Spitsbaard
Ik ben sowieso groot fan van de Kookbijbels-serie. En onlangs heeft Hans Spitsbaard, de winnaar van Heel Holland Bakt – seizoen 5, een nieuwe bijbel mogen schrijven: de Taartbijbel. 104 recepten voor klassieke taarten worden helemaal tot in de puntjes uitgewerkt. Met dit boek heb je voor iedere gelegenheid een lekkere taart.