Boeken Top 5

BoekenTop5: Joes Boonen

Kom je regelmatig in de bibliotheek? Dan heb je vast wel van Joes Boonen gehoord. Misschien ben je bij de voorstelling ‘Bang Mannetje’ geweest. Of heb je het boek Hé koe, waar ga jij naartoe? bij ons geleend. In deze top 5 neemt Joes je mee langs haar favoriete boeken.

De waarheid over de zaak Harry Quebert - Joel Dicker

Na het lezen van het eerste boek van Joel Dicker ben ik fan van hem geworden en wacht ik iedere keer weer vol ongeduld tot er weer een nieuw boek van hem uitkomt. Hij is de enige schrijver van wie ik alle boeken heb!

De jongen, de mol, de vos en het paard - Charlie Mackesy

Ik kreeg dit boek ook cadeau van een vriendin. En was meteen geraakt door de schitterende illustraties en poëtische teksten over een bijzondere vriendschap tussen een jongen  en de 3 dieren. Ontroerend mooi! 

I.M. - Connie Palmen

Uiteraard een Limburgse schrijfster in mijn lijst! Dit boek heb ik meerdere keren gelezen en elke keer raakt het me weer opnieuw. Over de grote liefde tussen Connie Palmen en Ischa Meijer, die veel te snel eindigt door de voortijdige dood van Ischa

Simple - Yotam Ottolenghi

Een kookboek mag natuurlijk niet ontbreken in mijn lijst! Deze chef opgegroeid in Israël vind ik geweldig! Hij kookt met heeeeeel veel kruiden  maar als je het jezelf  niet te moeilijk wilt maken, kook je uit dit boek. Favoriete recept? Geroosterde aubergines met kerrie yoghurt. MMMMM!

Hé koe, waar ga jij naartoe? - Joes Boonen & Debbie Peeters

Geïnspireerd op het waargebeurde verhaal van Koe Leonarda, die met de watersnoodramp in Limburg 100 km heeft gezwommen. Een vrolijk verhaal over een koe die wil ontsnappen uit de wei, omdat ze het daar maar saai vindt en onderweg  allemaal dieren ontmoet  waar ze nieuwe dingen van leert. Van het boek is ook de gelijknamige voorstelling gemaakt.