Boeken Top 5

BoekenTop 5 – De 5 favoriete voorleesboeken Marcel Claessen

Kom je regelmatig in onze bibliotheek? Dan ken je vast onze meesterverteller Marcel Claessen! Misschien ben je wel eens bij een van zijn voorleesvoorstellingen geweest? Marcel weet als geen ander kinderen te betoveren met zijn verhalen. In deze top 5 deelt Marcel Claessen zijn favoriete voorleesboeken.

 Op BoekStartdag, zaterdag 1 juni, geeft Marcel Claessen een speciale voorleesvoorstelling. Wil je weten welk verhaal hij voorleest of welke activiteiten er nog meer zijn op die dag? Kijk dan hier voor meer informatie.

Wist je dat er elke maand een leuk boek wordt voorgelezen in de bibliotheek? Lees hier op welke zaterdag er weer wordt voorgelezen en door wie.

 

  1. Duizend-en-één paarse djellaba’s Lisa Boersen en Hasna Elbaamrani)

“Een luchtig en grappig boek, ‘mama kwijt’ is een heel herkenbaar thema.”

Esmaa gaat met haar ouders, broertjes en zus in de zomervakantie op familiebezoek in Marokko. Wanneer ze met haar moeder en tante naar de markt in Marrackech gaat, raakt ze haar moeder kwijt. Welke vrouw met paarse djellaba is haar moeder? Gelukkig krijgt Esmaa hulp. Een waterdrager, een man met een aapje, de acrobaat en een waarzegster zoeken allemaal mee. Zou Esmaa haar moeder weer vinden?  

  1. Taart Jan de Maeyer

“Een sfeervol boek over je hart volgen of doen wat verstandig is.”

In een grote grijze stad woont een bakker die de mooiste taarten bakt. Maar niemand wil deze mooie taarten eten. Wanneer de bakker van zijn laatste stukjes deeg zoete broodjes bakt, stroomt de winkel vol met klanten. De broodjes worden ontzettend goed verkocht, maar de bakker wil het liefst weer zijn mooie taarten bakken. Wat moet hij doen?

  1. Aadje Piraatje en zijn grote vriendenMarjet Huiberts

“Alle boeken van Aadje Piraatje zijn heerlijk, grappig en swingend, alleen al vanwege het rijmende ritme.”

Drie avonturen over Aadje Piraatje en zijn piratenvrienden. In ‘Zwemles’ leert vader Piraat Aadje zwemmen door hem aan een werphengel overboord te gooien. In ‘Zusje’ zeurt Aadje zo lang om een zusje om mee te spelen dat de piraten zich speciaal voor hem als meisje verkleden. En in ‘Jarig’ hebben Jan-zonder-hand, Stoere Jeroen en de andere piraten zich flink uitgesloofd voor Aadjes verjaardag met zelfgeknutselde piratencadeaus en een prachtige verjaardagstaart.  

  1. Sjoerd en de Stapelstad Barry Menger

“Bouwen, doorzetten, volhouden en nooit opgeven!”

Sjoerd wil graag architect worden. Hij woont in een overvolle stad waar weinig ruimte is om te spelen. Sjoerd wil dit oplossen door op een andere manier huizen te bouwen. Misschien kan hij de huizen stapelen? Het lijkt een gek plan, maar Sjoerd geeft niet op totdat hij zijn stapelgebouw heeft gebouwd.

  1. Het wilde dierenorkest – Dan Brown

“Een prachtig prentenboek met, voor elke pagina, prachtige muziek erbij!”

Dirigent Maestro Muis heeft een geheime boodschap als hij langs de dieren gaat. Alle dieren hebben hun eigen bijzondere geluid. Maar elk dier heeft ook een verborgen muzikaal talent. De dieren gaan stiekem op pad, maar waarheen en met welk doel wordt pas aan het eind onthuld. Vind je de hints in de tekeningen en kun je raden waar de dieren zo stilletjes naartoe gaan?