Hoe moet ik inloggen?

Gebruikersnaam of pasnummer?

Neem ook een gebruikersnaam, dan kun je aanmelden zonder pasnummer. Als je een gebruikersnaam hebt ingesteld, dan kun je ook aanmelden zonder pasnummer. De gebruikersnaam kies je zelf. Je kunt je gebruikersnaam altijd weer zelf wijzigen.

Kies een naam die gemakkelijk is te onthouden. De gebruikersnaam is minimaal 4 en maximaal 80 tekens. In de naam mogen hoofdletters, kleine letters of cijfers worden gebruikt, aan elkaar geschreven. Daarnaast zijn de volgende tekens toegestaan: _ (laag streepje), - (koppelteken), @ (apenstaartje) en . (punt). En ook al heb je een gebruikersnaam hebt ingesteld, je kunt altijd je pasnummer gebruiken om aan te melden! Verder heb je een wachtwoord nodig, zie hieronder.

 

Wachtwoord of pincode?

In plaats van een pincode kun je beter een wachtwoord nemen. Dat is veiliger dan een pincode.
Het wachtwoord kies je zelf en kun je zelf wijzigen.
Na instellen van een wachtwoord werkt de pincode hier niet meer. De pincode blijft wel bestaan, maar alleen te gebruiken voor andere toepassingen. Bijv. bij sommige zelfbedieningsapparatuur.

Een wachtwoord is geheim. Kies een wachtwoord dat je goed kunt onthouden, maar niet makkelijk te raden is door iemand anders.

Het wachtwoord heeft 6 tekens of meer. Het mogen hoofdletters, kleine letters, cijfers of andere tekens (behalve # en &) zijn, aan elkaar geschreven.

 

Let op!

Uit veiligheidsoverwegingen is na vijf foute pogingen de toegang voor een dag geblokkeerd.

 

Wachtwoord kwijt?

Klik hier om het wachtwoord per e-mail toegestuurd te krijgen.
Geen e-mail? Vraag dan in de bibliotheek om een nieuw tijdelijk wachtwoord.