Boeken top 5: Burgemeester Hoogtanders

We beginnen het nieuwe jaar traditioneel met De Nationale Voorleesdagen! Van 24 januari tot en met 3 februari gaan we weer volop voorlezen. De Nationale Voorleesdagen is het grootste voorleesfeest voor kinderen van 0 tot 6 jaar.

Op woensdagmiddag 24 januari opent de burgemeester van Roermond, Yolanda Hoogtanders, samen met ons De Nationale Voorleesdagen. Speciaal voor deze gelegenheid heeft ze haar boekentop 5 samengesteld.

Floddertje - Annie M.G. Schmidt

Floddertje is een fantastisch boek met 6 leuke verhaaltjes over de avonturen van Floddertje en haar hondje Smeerkees. Samen doen ze er alles aan om schoon te blijven, maar helaas waar Floddertje en Smeerkees ook komen het wordt altijd een puinhoop… 

Wij gaan op berenjacht - Michael Rosen

In Wij gaan op berenjacht gaan een vader en zijn vier kinderen op jacht naar een heel grote beer om te vangen. Niets is ze te gek en ze zijn nergens bang voor. Kolkende rivieren, sneeuwstormen of donkere bossen, ze gaan er dwars doorheen. Maar dan komen ze een echte beer tegen... 

Mijn mooiste voorleesboek van Kikker - Max Velthuijs

Maar liefst zeven fijne verhalen zijn verzameld in dit dikke voorleesboek: Kikker is een heldKikker is bang, Kikker vindt een schat, Kikker en Eend, Kikker is ziek, Kikker en Varkentje, Kikker pannenkoekenfeest. Rond de thema’s die Kikker zo geliefd maken: vriendschap, wijze levenslessen, en samen leuke dingen doen! 

Het Verhalen Orkest - Jessica Courtney-Tickle

Twee kinderen gaan in hun raketstapelbed op reis in ons zonnenstelsel. Ze bezoeken alle planeten en leren overal iets over de mysterieuze wereld. Royaal prentenboek naar het bekende muziekstuk van Gustav Holst. Met paginagrote kleurenillustraties en druktoetsen om korte fragmenten te beluisteren.  

De NEEhoorn - Marc-Uwe Kling

In het Hartenwoud ligt het rijk der dromen en daar woont een familie eenhoorns. Op een dag wordt een eenhoorn geboren en die eenhoorn voelt zich helemaal niet op zijn plek. Op elke vraag of hij ergens aan mee wil doen is consequent het antwoord: nee. Hij zegt zo vaak ‘nee’, dat iedereen hem de Neehoorn is gaan noemen.

Afbeelding met boeken en beesten