BoekenTop5: Solar Weekend Festival

De Bibliotheek Bibliorura staat dit jaar op Solar Weekend Festival! Dit jaar is het thema WILD LIFE!  En daarover lees je alles in deze boeken top 5. 

Laura Coleman - Mijn poemajaren (Informatief)

Op reis in Bolivia komt Laura bij een dierenopvang in de jungle terecht waar ze de zorg krijgt over een getraumatiseerde poema. Het centrum wordt haar nieuwe thuis. Aanvankelijk is ze doodsbang, maar in de loop van tijd krijgt ze steeds meer vertrouwen.  Tegen de achtergrond van ontbossing, stroperij en dierenhandel is het verhaal van Laura Coleman een ode aan de jungle en de helende kracht van een vriendschap tussen mens en dier.

Silvia Moreno-Garcia - The daughter of doctor Moreau (Engelstalig)

De avontuurlijke Engelsman Montgomery komt eind 19e eeuw, na een mislukt huwelijk, terecht op de afgelegen haciënda Yaxaktun in Yucatan. Daar leven dokter Moreau en zijn aantrekkelijke dochter Carlota. Al gauw wordt duidelijk dat de dokter vreemde experimenten doet in opdracht van de landeigenaar Lizalde. De Inheemse Mayabevolking voldoet niet als werkezels, dus experimenteert Moreau met dieren en menselijke delen om hybriden te kweken, met wisselend en gruwelijk resultaat.

Isabel Allende - Eva Luna

"Ik heet Eva. Ik ben geboren in een achterkamer van een naargeestig huis en opgegroeid tussen oude meubelen, boeken in het Latijn en mummies van mensen. Toch ben ik daar niet melancholiek door geworden want ik ben ter wereld gekomen met in mijn geheugen een vleugje oerwoud. " Een uitbundig, exotisch verhaal vol liefde, haat, dood, oorlog, paranormale verschijnselen en bizarre figuren, gesitueerd in een niet met name genoemd Zuid-Amerikaans land. De levensgeschiedenis van Eva Luna - de vertelster - en die van de uit Oostenrijk afkomstige Rol Carlé vormen het geraamte van een verhaal dat een dwarsdoorsnede wil geven van het hedendaagse Spaans-Amerika.

Menno Schilthuizen - Darwin in de stad (Informatief)

Bioloog en hoogleraar Menno Schilthuizen laat zien hoe verstedelijking de evolutie van de natuur en dieren stuurt. In de toekomst leeft immers driekwart van de mensheid in de stad en gaat verstedelijkte omgeving steeds meer ruimte innemen. Een groot deel van de rest van het aardoppervlak is nodig voor landbouw, dus waar gaat de natuur dan naartoe? Naar de stad, toont Schilthuizen aan in dit wonderlijke en verrassende boek. 

Catherine Bardon - De ontwortelden

Het is 1931 en in Wenen ontmoet de joodse journalist Wilhelm de liefde van zijn leven, Almah. Ze trouwen, maar hun huwelijksgeluk wordt al snel overschaduwd door het opkomende antisemitisme. Maar er is een manier om hieraan te ontsnappen: met een visum naar de Dominicaanse Republiek, in ruil voor gratis arbeid. In de tropische jungle, ver van hun comfortabele intellectuele leven in Oostenrijk, moeten Wilhelm en Almah proberen opnieuw te wortelen.