BoekenTop5: Wat kook jij deze feestdagen?

Boekentop 5: Wat kook jij deze feestdagen?

Als er één periode in het jaar is waarop we lekker kunnen koken en eten dan is het wel de maand december. Dit is de kans voor jou om zelf een uitgebreid diner op tafel te zetten. Je kunt je gasten verrassen met een culinair hoogstandje of samen met je (klein)kind iets lekkers op tafel zetten.  Heb je nog geen idee wat je dit jaar gaat maken, kom dan eens rondneuzen in onze grote collectie kookboeken.

Het Laura's Bakery feestdagen bakboek – Laura Kieft

Laura Kieft kun je met 1,5 miljoen unieke bezoekers per maand gerust de baking queen van de Lage Landen noemen. In dit heerlijke bakboek vind je ruim 80 bakideeën voor alle feestdagen van het jaar. Met recepten voor verrukkelijke cakejes, koekjes, speculaasjes, pancakes, tompoucen, cupcakes,soesjes, schuimpjes, taarten, stollen, beignets en vele andere heerlijkheden. Alle recepten zijn voorzien van tips en trucs om het bakken nog gemakkelijker te maken. Succes verzekerd!

Van Boven in het wild - Yvette van Boven

Al haar hele leven kookt Yvette met gratis proviand uit de natuur. Want waarom zou je tuinkers kopen als er hondsdraf tussen de stoeptegels groeit? Je moet het alleen wéten en leren herkennen. Van Boven in het wild is een herbarium, eetbare plantengids én receptenboek ineen. Yvette laat meest voorkomende wilde planten zien, hoe je ze kunt herkennen en waar ze naar smaken.

Een – Jamie Oliver

Jamie Oliver, de favoriete chef van de lage landen, biedt met EEN het ultieme gemakskookboek met simpele eenpansgerechten. Met meer dan 120 simpele, snelle recepten die je allemaal in één (koeken)pan of ovenschaal kunt maken. Heerlijk eten en blije gezichten gegarandeerd!

Vega feest : wereldse vegetarische gerechten voor sharing dinners – Nina Olsson

Vega feest staat boordevol vegetarische gerechten voor elke feestelijke gelegenheid. Nina Olsson laat zien dat je ook zonder vlees iets uitbundig kunt vieren. Of je nu een etentje of gewoon wat simpele hapjes voor een feestje wilt maken: met deze smaakvolle recepten van over de hele wereld bereid je makkelijk een vegetarisch gerecht om samen te delen. Ook voor wie veganistisch of glutenvrij eet, zijn er talloze opties.

Het grote kinderkookboek : zonder pakjes & zakjes – Karin Luiten

In dit vrolijke kookboek vol weetjes en grapjes zie je hoe je met verse ingrediënten de heerlijkste maaltijden op tafel zet. Van falafel tot stamppot, van loempiaatjes tot spaghetti met ballen: kinderen kunnen het helemaal zelf, zónder pakjes of zakjes!