Lezing: Digitale nalatenschap

Donderdag 3 oktober 2024  | 19.30-21.30 uur  

Digitale erfenis

Op donderdagavond 3 oktober geeft Sander van der Meer van Digital Life Legacy een lezing over onze digitale erfenis. Waarom blijf je digitaal bestaan als je niets regelt? Hoe zit het na overlijden met de privacy en het eigendom van je digitale sporen? En wat kunnen nabestaanden beter wel en niet doen?  

Het digitale hiernamaals 

Het merendeel van mensen heeft niets geregeld voor het digitale hiernamaals. Maar hoe krijgen nabestaanden als zij de code niet weten toegang tot een telefoon of laptop voor dierbare foto’s en films, maar bijvoorbeeld ook de afwikkeling van administratieve zaken? Waarom kan een digitaal testament handig zijn en hoe voorkom je identiteitsfraude na overlijden? Verwacht een levendige presentatie waarin emotie en humor elkaar afwisselen. Je krijgt recente voorbeelden te horen en gaat naar huis met een dosis praktische tips. 


Praktische informatie

Datum: donderdag 3 oktober 2024  
Tijd: 19.30-21.30 uur (inloop is vanaf 19.00 uur)
Locatie: de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13 Roermond  

Tickets: www.bibliorura.nl/tickets   
Entree: 5 euro voor leden, 7,50 euro voor niet-leden (inclusief een drankje)  

 Misschien vind je dit ook interessant!

Op zondagmiddag 6 oktober is er een themamiddag rond het onderwerp: het levenseinde. Themamiddag: Stilstaan bij het levenseinde. 


Sander van der Meer 

Van der Meer heeft een achtergrond in de forensische, digitale opsporing en is regelmatig te zien op radio, tv en in (vak)bladen.

Digital Life Legacy

Hét kennis- en expertisecentrum op het gebied van digitale nalatenschap, online erfenis en dierbare data, een belangrijk adviseur van de Tweede Kamer en winnaar van de Dutch Funeral Award 2022-2024. 



Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.