Op woensdag 1 december is in de bibliotheek het Informatiepunt Digitale Overheid geopend. Hier kan iedereen terecht met vragen over de digitale overheid.

Steeds meer zaken moeten digitaal geregeld worden. Bijvoorbeeld huur- en zorgtoeslag, belasting, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen, uitkering en studiefinanciering. Maar liefst 4 miljoen mensen vinden dit lastig.

Vanaf 1 december kan iedereen voor al deze vragen en meer terecht bij het Informatiepunt Digitale Overheid in de Bibliotheek Bibliorura. Daar helpen we met het vinden van informatie op internet en verwijzen we door naar de juiste instanties.

Het informatiepunt heeft elke donderdag van 12.30 tot 14.30 uur een inloopspreekuur. Het is ook mogelijk om een afspraak te maken voor een ander moment. Een afspraak maken kan via een mailtje naar ido@bibliorura.nl of telefonisch via 047551900. Zowel een bezoek aan het spreekuur als een afspraak is voor iedereen gratis. Het is niet nodig om lid te zijn van de bibliotheek om het informatiepunt te bezoeken.