E-books en luisterboeken lenen bij de online bibliotheek

Online bibliotheek

Altijd de Bibliotheek op zak? Als lid van de Bibliotheek heb je direct toegang tot duizenden e-books en luisterboeken. Hoe werkt het? Bij de online Bibliotheek kun je e-books en luisterboeken lenen. Je kunt boeken lenen en lezen in de online Bibliotheek-app, maar ook via onlinebibliotheek.nl.

Let op: voor de e-books en luisterboeken heb je een abonnement nodig van de (online) Bibliotheek.

Zo lees en luister je altijd en overal.

De online Bibliotheek is precies wat je dacht: een digitale bieb, onderdeel van de Koninklijke Bibliotheek. In de online bibliotheek vind je alle documenten en boeken die de bibliotheek digitaal heeft opgeslagen. Je kunt kiezen uit e-books en luisterboeken, van fictie en non-fictie tot Young Adult.

Ben je al lid van de Bibliotheek Bibliorura, dan kun je met behulp van je bibliotheekpas een gratis account aanmaken. Je hebt daarvoor je pasnummer nodig en het wachtwoord dat je gebruikt om boeken te reserveren of verlengen via onze website of de Wise-app.

Bekijk onderstaande stappen om je te registreren voor het lenen van e-books en/of luisterboeken bij de online bibliotheek.

Online Bibliotheek-app

 1. Download de app in de App Store of Google Play.
 2. Open de app en kies voor 'Inloggen'. Vul je e-mailadres of pasnummer in.

  Heb je al eens eerder ingelogd?
  Heb je in de oude app al eens ingelogd met je e-mailadres om e-books te lenen? Log dan in met je e-mailadres.

  Heb je niet eerder ingelogd om e-books te lenen?
  Gebruik dan je pasnummer. Dit staat op je bibliotheekpasje. Het bestaat alleen uit cijfers.
 1. Vul je wachtwoord in. Dit is het wachtwoord van je lokale bibliotheek. Ben je je wachtwoord vergeten, kies dan voor 'Wachtwoord vergeten'.
 2. Vul de resterende gegevens in en kies voor 'Doorgaan'.
 3. Je ontvangt nu een e-mail. Open deze e-mail en bevestig je registratie. Let op: het kan zijn dat de e-mail in je spam terechtkomt.
 4. Open de app, log in en ga meteen e-books en luisterboeken uitzoeken!

Online Bibliotheek website

 1. Ga naar onlinebibliotheek.nl en kies voor ‘Inloggen’. Log in met jouw pasnummer en nietmet jouw e-mailadres.  
 2. Vul jouw wachtwoord in.
 3. Je ontvangt nu een e-mail. Open deze e-mail en bevestig je registratie. Let op: het kan zijn dat de e-mail in je spam terechtkomt.
 4. Je ziet dat het woord ‘Inloggen’ rechtsboven op de pagina is gewijzigd in ‘Welkom’. Zie je geen ‘Welkom’ staan, klik dan nogmaals op ‘Inloggen’.

 

Icoon telefoon en tablet Hoe lees ik e-books op mijn telefoon of tablet?

Icoon e readerHoe lees ik e-books op mijn e-reader?

Icoon computer Hoe lees ik e-books op mijn computer?

 

Lukt het niet? Neem dan contact met ons op. Je kunt ons tijdens de openingstijden van de bibliotheek bellen op 0475 519000. Of stuur een e-mail naar info@bibliorura.nl. Vermeld in deze e-mail jouw pasnummer, voor- en achternaam, adresgegevens en geboortedatum. 

 

Meer informatie 

Het kan zijn dat je na deze stappen nog problemen ondervindt. Op de website van de Online Bibliotheek staat een overzicht van actuele storingen en onderhoudswerkzaamheden. Je kunt ook vragen stellen via het contactformulier van de Online Bibliotheek