Literaire Zomer

Wandeling met Octavie Wolters

Op zondagochtend 7 juli organiseren we een literaire wandeling met de Roermondse schrijfster en beeldend kunstenaar Octavie Wolters. Vanaf Plantage Blankwater in Boukoul neemt ze ons mee op pad in het natuurgebied dat de hoofdrol speelt in Dit gaat nooit voorbij, haar nieuwste prentenboek voor volwassenen. De wandeling is onderdeel van de Literaire Zomer, een programma vol literaire evenementen aan beide zijden van de Duits-Nederlandse grens.  

Octavie: “We lopen langs het moeras en het ven, langs de boomstam met daarachter het diepgelegen beekje, de wei met de koeien, langs de velden en de akkers.

Tijdens de wandeling leest Octavie enkele verhalen voor en vertelt ze hoe het boek ontstaan is. Haar hond Wiesje gaat ook mee op pad. De wandeling is zo’n 2,5 km lang. Na afloop is er een kort interview bij Plantage Blankwater en ruimte voor vragen. Ook zijn haar boeken te koop.

Octavie Wolters (Sint Odiliënberg, 1977) studeerde rechten en Nederlandse taal- en letterkunde. In 2016 kwam haar debuutroman Voorland uit, in 2020 gevolgd door het biografische Slot. In 2021 verscheen haar eerste prentenboek: Het lied van de spreeuw. Net zoals bij Dit gaat nooit voorbij (2024) schreef ze hiervoor de teksten én maakte ze prachtige linosneden. Het lied van de spreeuw werd bekroond met een Zilveren Penseel. Octavie’s werk wordt regelmatig geëxposeerd in binnen- en buitenland en haar boeken zijn in meerdere talen vertaald. De natuur is haar grootste inspiratiebron.


Dit gaat nooit voorbij 

is een bundel persoonlijke verhalen over haar wandelingen, als een reis door de seizoenen en het leven zelf. Het bevat kleurrijke linosneden van vogels en gaat over troost vinden in de kleine wonderen van de natuur.

Foto: Peggy Maes

   zondag 7 juli 2024

   10.30-12.00 uur

   Plantage Blankwater, Blankwater 15 in Swalmen

   € 5,- voor leden, € 10,- voor niet-leden

Meld je hier aan (er is plek voor 45 deelnemers)


Meer informatie over de Literaire Zomer: https://literarischer-sommer.eu/nl/  

 


  Boekentips

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.