Digitale bronnen 4-12

Yoleo

Met Yoleo is lezen leuk en makkelijk! Je leest een verhaal en tegelijk wordt het voorgelezen. Een soort karaoke dus! Yoleo is geschikt voor kinderen van 8 tot 12 jaar. 

U kunt op Yoleo een account aanmaken en daar uw bibliotheekabonnement aan koppelen. Als je voor de eerste keer inlogt, verschijnt automatisch een pop-up waarin gevraagd wordt of u lid bent van de bibliotheek. Als u op 'ja' klikt, kunt u het pasnummer en het wachtwoord waarmee u ook inlogt in Mijn Menu invullen.

Jeugdbibliotheek.nl

Jeugdbibliotheek.nl staat vol met leuke tips en informatie voor kinderen. U vindt er bijvoorbeeld het luisterboek van de week, voorleesfilmpjes, de favoriete boeken van een bekende Nederlander en nog veel meer.

Schooltv

Schooltv is een website vol informatieve filmpjes voor kinderen van 0 tot 18 jaar. U vindt er bijvoorbeeld fragmentjes uit Sesamstraat die over een bepaald onderwerp gaan en filmpjes van de Beestenbrigade.

Junior Einstein

Junior Einstein heeft een online leer- en oefenomgeving voor alle vakken van de basisschool. Het aanbod bevat opgaven voor de groep 2 t/m 8.

 
Inloggen op Junior Einstein doet u met uw pasnummer en het wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu.
De Voorleeshoek

Op de Voorleeshoek vindt u voorleesfilmpjes van boeken voor kinderen van 0 tot 10 jaar.

Inloggen op de Voorleeshoek doet u met uw pasnummer en het wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu. 

Bereslim

Op Bereslim staan interactieve animatiefilmpjes van bekende prentenboeken voor kinderen van 2 tot 7 jaar.

Inloggen op Bereslim doet u met uw pasnummer en het wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu.

Bliksem

Bliksem! is een digitaal interactief prentenboek voor kinderen van 4 tot 12 jaar die moeite hebben om zich te concentreren op een boek. Bliksem! zit slim in elkaar: alle interactiviteit is zo gemaakt dat kinderen niet worden afgeleid of overprikkeld. De interactiviteit wordt juist gebruikt om de focus van de kinderen te versterken.

Inloggen op Bliksem! doet u met uw pasnummer en het wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu. 

Jeugdbieb

JeugdBieb is een verzameling links naar informatieve websites, filmpjes en apps voor kinderen. Interessant, boordevol weetjes en feiten, zomaar alleen leuk, of handig bij het maken van werkstukken, spreekbeurten en presentaties.

Winkler Prins Junior

De Winkler Prins Junior encyclopedie bevat zo'n 1500 artikelen, foto's en filmpjes. Ideaal voor het maken van een werkstuk of spreekbeurt! 

Inloggen op Winkler Prins Junior doet u met uw pasnummer en het wachtwoord dat u ook gebruikt om in te loggen in Mijn Menu. 


Let op, Alleen in de bieb te openen!