Feestelijke onthulling trapgedicht

Van 29 augustus 17:00 tot 20:00
Categorieën: Activiteiten
Labels: Poëzie

Op zaterdag 29 augustus wordt het gedicht van Brohlin Coumans dat op de trap voor de ingang van de Bibliotheek Bibliorura staat officieel onthuld.


De Bibliotheek Bibliorura heeft de jonge Roermondse dichter en rapper Brohlin Coumans gevraagd een gedicht te schrijven voor op de trap voor de bibliotheek om de aandacht van de voorbijganger te trekken en daarmee voor meer zichtbaarheid van het gebouw te zorgen. Het gedicht is ook een gebaar om duidelijk te maken dat wij lezen en literatuur heel belangrijk vindt. Het gedicht is het eerste straatgedicht in Limburg dat speciaal voor een locatie geschreven is.

Met ondersteuning van het talentontwikkelingsprogramma van het Huis voor de Kunsten Limburg heeft Brohlin een workshop gevolgd bij straatpoëziespecialist Kila van der Starre. Hieruit is het gedicht ‘mijn allerliefste oma leerde mij lezen’ ontstaan. Het is voor Brohlin extra bijzonder dat zijn gedicht vereeuwigd is op de trap, want nog geen 40 meter verderop in de Neerstraat, op de hoek met de Brugstraat, staat een kunstwerk van zijn oma Truus Coumans: het beeld ‘de heks “Hiacinthe”’.

De feestelijke onthulling van het gedicht vindt plaats op zaterdag 29 augustus vanaf 17.00 uur buiten voor de bibliotheek. Het gedicht zal onthuld worden door Brohlin, wethouder Ferdinand Pleyte en directeur-bestuurder van de bibliotheek Jeanine Deckers. Na het officiële moment kunnen bezoekers deelnemen aan een poëzieworkshop gegeven door Brohlin of luisteren naar een lezing van Kila van der Starre, specialist straatpoëzie en oprichter van de website straatpoëzie.nl. De avond wordt afgesloten met een hapje en een drankje.

Aanmelden voor dit evenement is niet nodig.