December is de maand van feest, lichtjes, lekker eten en kerstvakantie. Daarom hebben we voor jullie een #BoekenTop5 gemaakt gevuld met de leukste, lekkerste en mooiste boeken om in december te lenen.

Strooigoed - Anne-Marij de Koning
Met dit boekje vol echte decemberbaksels ben je helemaal klaar voor de feestdagen! Van echte klassiekers als pepernoten, taai taai en kerstkransjes tot wat meer bijzonere recepten als kaneelcake en chocoladetruffels met sinaasappel, voor elke bakker staat er een leuk recept in. De meeste recepten zijn niet heel ingewikkeld en leuk om met kinderen te maken. Echt een aanrader om op een koude decemberdag mee aan de slag te gaan.

Knotsgekke surprises voor iedereen - Rolf Hut
Smeltende hersenen, een ouder-alarm of een draak met gloeiende ogen, met dit boekje maak je in een handomdraai een te gekke surprise. Je maakt de surprises volgens een duidelijk stappenplan met veel plaatjes ter ondersteuning. Bij elke surprise wordt de wetenschap erachter uitgelegd, dus je leert er ook nog wat van!

Kerst in het Duincafé - Debbie Johnson
Becca heeft een hekel aan kerst, maar dit jaar zal ze er toch aan moeten geloven. Haar zus Laura heeft haar uitgenodigd om kerst te komen vieren in het Duincafé, een rommelig café met uitzicht op het strand waar het altijd gezellig is. Dit vervolg op ‘Zomer in het Duincafé’ is een hartverwarmende roman, ideaal om lekker bij weg te dromen tijdens de wintermaanden.

Home sweet home Xmas - Yvette van Boven
Zodra je dit boek openslaat krijg je zin in het kerstdiner. Kerststress? Niet met de kerstontstresstips van Yvette van Boven. Met het planlijstje voor grote diners en de door Yvette samengestelde menu’s heb je het kerstdiner volledig onder controle. En dan hebben we het nog niet eens gehad over al die heerlijke recepten…

Het grote winterknutselboek - Sabine Lohf
Wat doe je als het buiten koud en donker is? Precies, je zet de verwarming lekker aan, je maakt warme chocolademelk, je nodigt al je vriendjes en vriendinnetjes uit en je haalt je knutselspullen tevoorschijn. Met ‘Het grote winterknutselboek’ knutselen jullie de leukste sneeuwpoppen, ijsprinsessen, kerstkaarten en sterren. Er staan maar liefst honderd knutsel-ideeën in het boek, dus voorlopig hoef je je niet te vervelen!