BoekenTop5: Babyboekjes

Voor de BoekenTop5 van januari hebben we een echte babyboekjesexpert ingeschakeld. Joshua is 1,5 jaar oud en heeft samen met mama Sarah al heel wat boekjes verslonden. In deze top 5 staan de boekjes die Joshua opvallend leuk vond het eerste jaar. Boeken die hij vaak opnieuw pakte of waar hij behoorlijk bij moest schaterlachen.

Baby ziet: kijkboek met spiegeltje
Dit is een hardkartonnen babyboekje vol geometrische figuren met veel contrast. Al heel vroeg hebben we dit boekje erbij gepakt om samen met Joshua naar te kijken. Hij was toen zo’n twee/drie maanden oud. De felle kleuren en zwart-wit afbeeldingen trokken al snel zijn aandacht. Ik ging dan met hem op bed liggen of hield het boekje boven hem vast terwijl hij in de box lag, zodat hij ernaar kon kijken. Terwijl hij naar het boekje keek, vertelde ik over bijvoorbeeld de cirkels en de bloemetjes, telde ik de stippen of zong ik een liedje. Er zijn intussen veel nieuwe leuke boekjes in deze serie verschenen in zwart/wit of felle kleuren. Een goede eerste kennismaking met boekjes voor je baby!

Dikkie Dik babyboekje - Jet Boeke
Een heerlijk zacht knuffelboekje, waar Joshua veel mee heeft gespeeld in de box en in de wagen. Ik vond het zelf leuk dat er ook wat tekst om voor te lezen in staat. Een rijmpje over een bij, een schaap en een kip. Op de laatste bladzijde zit een spiegeltje. Elke keer als Joshua daar in keek, kwam er een lach van oor tot oor.

Leeuw, waar ben je? - Ingela P. Arrhenius
Bang dat je baby flapjes kapot trekt? Deze flapjesboeken zijn onverwoestbaar en dus ideaal voor grijpgrage babyvingers! Toen Joshua ongeveer een half jaar oud was, hebben we deze boekjes voor het eerst gelezen. Hij begon toen zelf de flapjes aan de kant te schuiven. Waar heeft de giraf zich verstopt? En waar is de olifant? Nu nog vindt hij de boekjes heel leuk. Hij speelt er graag kiekeboe mee. In dezelfde serie zijn verschillende titels verschenen.

Voertuigen kijkboekje
Joshua was zo'n negen maanden oud toen hij steeds meer zelf wilde bladeren in boekjes. Mama mocht niet meer helpen. Ik merkte dat hij dit bij kartonnen boekjes nog moeilijk vond. Bij dit boekje met bladzijden van foam ging het makkelijker. En het boekje was ook lekker klein en handzaam voor zijn kleine babyhandjes. Het boekje ging overal mee naar toe. Hij vond het geweldig om het open te slaan, er door heen te bladeren en de voertuigen aan te wijzen. De afbeeldingen van de voertuigen zijn eenvoudig en mooi gekleurd.

Dag dieren!
Rond Joshua's eerste verjaardag werd hij opeens heel blij van boekjes met echte foto's van dieren. Van de serie 'Dag dieren!' zijn verschillende titels verschenen. De boekjes zijn leuk om dierengeluiden na te doen en over de diertjes te praten. Joshua had al snel zijn favoriete diertjes waar hij steeds naartoe bladerde. En omdat de boekjes eigenlijk altijd wel op de woonkamertafel lagen, pakte hij ze elke dag wel een keertje om doorheen te bladeren.

December BoekenTop5 widget

November BoekenTop5 VakantieBieb widget

Oktober BoekenTop5 VakantieBieb widget

September BoekenTop5 VakantieBieb widget

Augustus BoekenTop5 VakantieBieb widget

Juni BoekenTop5 Verhalen uit het Midden Oosten Widget