BoekenTop5: Reis mee!

De maand oktober staat helemaal in het teken van de Kinderboekenweek. Het thema van dit jaar is ‘Reis mee’. Daarom hebben leesconsulenten Chantal, Eefje, Ingrid, Ivo, Marsha en Sarah voor jullie vijf boeken over vervoer uitgezocht voor in de #BoekenTop5 van deze maand.

Garage Gust – Leo Timmers
Leo Timmers verrast ons telkens weer met prachtige tekeningen en mooie verhalen. Jullie kennen hem vast van het boek ‘Een huis voor Harry’. In ‘Garage Gust’ bedenkt Gust in zijn garage voor iedereen geweldige oplossingen. Zoals voor neushoorn Rico, die een te klein zadel heeft. Of voor giraf Gina, die een stijve nek krijgt in haar cabrio. Geen klus is te groot of te moeilijk voor Gust!

Armstrong, de avontuurlijke reis van een muis naar de maan - Torben Kuhlmann
Dit prachtige informatieve prentenboek gaat over een muis met een grote droom: de eerste muis op de maan zijn! Na vele dagen studeren, uitvinden, testvliegen en uitproberen is de kleine muis klaar voor zijn grote reis. Zal hij op de maan aankomen? Lees ook de andere boeken van Kuhlmann, waarin steeds een muisje meer wil zijn dan alleen een gewone muis en de lezer meesleept in een wereld vol uitvindingen. Deze boeken zijn niet alleen voor kleuters leuk, ook voor oudere kinderen zijn ze interessant. Er is zoveel te ontdekken en te leren!

Bram & het zoldermysterie - Michael Reefs
Reizen met de auto, het vliegtuig of de trein? Nee! In dit boek wordt er via dozen gereisd! Bram ontdekt op de zolder van zijn oma en opa de Zolderschimmen, die via dozen van zolder naar zolder reizen. Zij ontvoeren zijn zusje Lotte. Bram heeft de gave om ook via dozen te reizen. Van de Zolderschimmen krijgt hij de opdracht om voorwerpen uit verre landen te halen, om zo Lotte weer terug te krijgen. Zal dat gaan lukken? Kinderen die dit boek lezen zijn altijd erg enthousiast! Een boek vol fantasie en avontuur. En als extraatje staan er QR-codes in, waarmee je achtergrondinformatie kunt opzoeken over de landen die Bram bezoekt.

Reis om de wereld in 80 spelletjes - Aleksandra Artymowska
Droom je van avonturen? In dit boek maak je een reis rond de wereld én word je uitgedaagd om 80 puzzels op te lossen! Zo moet je de Eiffeltoren opnieuw in elkaar zetten, ga je op zoek naar drie katten in een Grieks dorp en moet je de ononderbroken treinroute door de woestijn zien te vinden. Wij hebben onze ogen uitgekeken!

Alles over auto’s – Richard Hammond
Wie van auto’s houdt, kent Top Gear. Wie Top Gear kent, kent Richard Hammond. Dit boek is door hem geschreven en staat boordevol informatie over auto’s, met kleurrijke illustraties en korte blokjes tekst. Het is bedoeld voor kinderen vanaf 11 jaar, maar wij vinden het ook een heerlijk kijkboek voor de jongere autofreaks.