geBOEKt door de bieb: Oek de Jong

Van 27 november 14:00 tot 27 november 16:00
Geplaatst door Maaike
Labels: Nederland Leest
Hits: 290

Op zondagmiddag 27 november is Oek de Jong op uitnodiging van de bibliotheek te gast in het Royal Theater in Roermond. Hier wordt hij geïnterviewd door journalist en presentator Leon Verdonschot.


Onlangs verscheen het nieuwste boek van Oek de Jong: Man zonder rijbewijs. Hierin beschrijft hij hoe hij op latere leeftijd alsnog rijles neemt in zijn woonplaats Amsterdam. Een verrassend memoir vol humor en zelfspot over jong zijn en ouder worden. Het boek staat al weken in de bestsellerlijst.

“Oek de Jong verheft zijn autorijlessen tot literatuur, tot een verhaal dat meer betekent dan er op het eerste gezicht staat.” - NRC Handelsblad

Oek de Jong (1952) studeerde kunstgeschiedenis, was redacteur bij De Revisor en doceerde aan de universiteiten van Leiden en Berlijn. Zijn doorbraak als schrijver was in 1979 met de roman Opwaaiende zomerjurken. De Jong is verder onder andere bekend van enkele essay- en verhalenbundels en de romans Hokwerda's kind (2002), Pier en oceaan (2012) en Zwarte schuur (2019). Zijn werk werd meermaals bekroond.

Bruna Roermond verzorgt de boekenverkoop na het interview. Oek de Jong zal hierbij ook signeren.

Wanneer: zondag 27 november van 14.00 tot 16.00 uur
Waar: Royal Theater, Hamstraat 7A in Roermond
Kosten: €7,50 voor leden, €10,- voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

 Tickets