Inloopspreekuur IDO

Van 06 oktober 2022 12:30 tot 14:30
Categorieën: Activiteiten

Dingen regelen met de overheid: het gebeurt steeds vaker op de computer via internet. Bijvoorbeeld zorgtoeslag aanvragen. Werk zoeken. Een woning zoeken. Een rijbewijs verlengen. Of een afspraak maken bij de gemeente. Daarvoor moet je wel kunnen omgaan met een computer. En een DigiD kunnen aanvragen. Veel mensen vinden dit nog lastig. Maar als je eenmaal weet hoe het werkt via de computer, is het misschien minder moeilijk dan je eerst dacht. Vaak heb je dan ook sneller antwoord. Soms zelfs meteen. Bij het IDO kun je terecht voor hulp. 


Hier luisteren we naar je vraag en denken met je mee. We geven je direct informatie waarmee je verder kunt. Of we verwijzen je door naar de juiste organisatie. Je kan ook gratis computercursussen volgen. Zodat je voortaan zelf dingen kunt regelen met de overheid via de computer.

Elke donderdagmiddag van 13.30 tot 15.30 uur is er een gratis inloopspreekuur in de bibliotheek. Je hoeft hiervoor geen afspraak te maken. Iedereen is welkom, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. 

Kun je niet op donderdagmiddag? Neem dan contact met ons op voor een afspraak op een ander moment. Stuur een e-mail naar ido@bibliorura.nl of bel naar 0475 519000 om een afspraak te maken.