Van Boek naar Doek: Muidhond - Film

Van 12 december 14:00 tot 16:00
Categorieën: Activiteiten

De Bibliotheek Bibliorura en ECI Cultuurfabriek zetten verfilmde boeken centraal. Elke Van Boek naar Doek-editie bestaat uit twee bijeenkomsten. De eerste bijeenkomst draait om het boek en de tweede om de film.


We trappen af met Muidhond. Dit boek uit 2015 werd geschreven door Inge Schilperoord, een schrijfster die tevens forensisch psycholoog is. De film is van regisseur Patrice Toye en kwam in 2019 uit. Het is een aangrijpende verfilming van een roman die een genuanceerd verhaal vertelt over pedofilie.

Hoofdpersoon in boek en film is Jonathan, een jongen die bij gebrek aan bewijs is vrijgesproken van tbs en weer bij zijn eenzame moeder intrekt. Hij heeft het vaste voornemen een ander, beter mens te worden. Maar ook al houdt hij zich strikt aan de regels, zijn goede intenties worden al snel op de proef gesteld als er een jong meisje naast hem komt wonen.

Data
Donderdag 2 december 2021 van 19:30 tot 21:30 uur: boeksessie* o.l.v. een ervaren leesclubbegeleider en in aanwezigheid van een forensisch psycholoog.
Locatie: de Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13 in Roermond

Zondag 12 december 2021 van 14:00 tot 16:00 uur: filmsessie met vertoning film en nabespreking in aanwezigheid van regisseur Patrice Toye.
Locatie: ECI Cultuurfabriek, Eci 13 in Roermond

Kosten en aanmelden
Via www.ecicultuurfabriek.nl/vanboeknaardoek kun je je aanmelden voor deze editie van Van Boek naar Doek. Deelname is voor zowel boek- als filmsessie en kost €22,50 per persoon. Dit is inclusief een drankje tijdens beide sessies.

Alleen de filmsessie bijwonen? Dit kost €12,50 per persoon.

*Het is de bedoeling dat je het boek, te leen in de bibliotheek of te koop in de boekhandel, voorafgaand aan de boeksessie hebt gelezen.

Houd www.bibliorura.nl en www.ecicultuurfabriek.nl in de gaten voor volgende edities van Van Boek naar Doek.