Adriaan van Dis

Van 21 november 2021 14:00 tot 16:00

Op zondag 21 november van 14.00 tot 16.00 uur is Adriaan van Dis op uitnodiging van de bibliotheek te gast in het Royal Theater in Roermond. Hier wordt hij geïnterviewd door journalist, auteur, presentator en documentairemaker Leon Verdonschot.


Adriaan van Dis (1946) is al bijna veertig jaar actief als schrijver. Hij is bekend van romans als Indische duinenDe wandelaar en Tikkop. Ook schreef hij reisverhalen. In 2015 won zijn autobiografische roman Ik kom terug de Libris Literatuurprijs en kreeg hij de Constantijn Huygens-prijs voor zijn gehele oeuvre. Zijn boeken zijn in vele talen vertaald.

In februari 2021 verscheen zijn nieuwste roman KliFi. Tevens verscheen dit jaar De Parijsboeken, een bundeling met Van Dis’ verhalen over de stad waar hij lange tijd woonde. Van Dis wordt ook wel gezien als een geëngageerd schrijver. Uit diverse boeken spreekt een grote betrokkenheid bij onderwerpen als klimaatverandering, vluchtelingenproblematiek en ons koloniale verleden. Onlangs schreef Van Dis ook het veelbesproken opiniestuk Moeten we een zachtaardige knokploeg oprichten om de ontlezing te bestrijden? 

Praktische informatie
Je kunt op 21 november live aanwezig zijn bij het bezoek van Adriaan van Dis aan het Royal Theater of vanuit thuis de livestream van het interview bekijken. Het interview duurt van 14.00 tot 15.30 uur met een korte pauze tussendoor. Na afloop is er boekenverkoop. Daarbij zal Adriaan van Dis ook signeren.

Houd er rekening mee dat iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moet laten zien om toegang te krijgen tot het Royal Theater.

  • Alleen livestream: €2,50 euro voor leden en €5,00 voor niet-leden De livestream is geannuleerd
  • Live aanwezig zijn in het Royal Theater: €7,50 voor leden en €10,00 euro voor niet-leden
 Bestel tickets