Kinderboekenweek: Beroepenspeurtocht

Op 09 oktober
Categorieën: Activiteiten, Jeugd

In het centrum van Roermond kun je heel veel beroepen vinden. Ben je nieuwsgierig welke? Doe dan mee met de beroepenspeurtocht!


De speurtocht leidt je langs verschillende beroepen en winkels, zoals de bakker, de juwelier en de brandweer. Aan de hand van foto’s zoek je je weg door de stad en onderweg beantwoord je vragen over de beroepen en winkels die je op je route tegenkomt. Bij sommige locaties krijg je binnen uitleg over het beroep dat er uitgeoefend wordt. Op andere plekken kun je in de etalage meer lezen over het beroep.

De Beroepenspeurtocht is op zaterdag 9 oktober vanaf 9.30 uur te lopen. We starten in groepjes van 10 personen. Bij het aanmelden kun je kiezen op welke tijd je wil starten met de speurtocht. Het begin- en eindpunt van de route is de jeugdafdeling van de bibliotheek en de route is ongeveer 1,5 uur lang. De Beroepenspeurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Meedoen is gratis, maar je moet wel even een plekje reserveren. Aanmelden kan vanaf 18 september.

 Aanmelden