BoekStartdag 2024

Beleef je mooiste avonturen bij de Bibliotheek Bibliorura!

Voor alle activiteiten geldt: Je koopt 1 kaartje per kindje. De toegang voor de ouder is gratis maar we willen wel dat jullie een kaartje reserveren. Op die manier weten we zeker dat er genoeg plek is voor iedereen. Er mag maximaal 1 ouder/begeleider per kind mee.

De bibliotheek is er voor alle leeftijden, ook voor je baby, dreumes of peuter. Op zaterdag 1 juni 2024 organiseert BoekStart samen met de bibliotheken voor de vierde keer een landelijke BoekStartdag. De BoekStartdag is dé gelegenheid om met je kleintje te ontdekken hoe fijn het is om samen met boekjes en taal bezig te zijn. Kom het beleven en laat je informeren en inspireren bij de Bibliotheek Bibliorura.

Samen met Marcel Claessen, de Kinderyogaschool, Theater Stof, ballonartiest Tallie Twist en natuurlijk onze eigen BoekStartcoaches Anita en Loes maken wij er weer een leuk feestje van! Lees, luister en speel je met ons mee?


Voorlezen met Marcel Claessen

Op de BoekStartdag geeft Marcel Claessen een speciale voorleesvoorstelling. Marcel Claessen is een meesterverteller; hij weet als geen ander kinderen te betoveren met zijn verhalen.

Marcel gaat voorlezen uit Wasbeer doet de was van Susanne Strasser. Wasbeer wast de kleren voor verschillende dieren schoon. Alles wordt mooi aan de waslijn gehangen om te drogen. Maar bij welk dier hoort welk kledingstuk? Kom gezellig luisteren en laat je verrassen!

Speciaal voor ons heeft Marcel zijn favoriete voorleesboeken op een rij gezet. Ben je benieuwd naar de 5 favoriete voorleesboeken van Marcel? Kijk dan snel hier!

Bewegen en ontspannen met de Kinderyogaschool

Niets is leuker dan samen met je kleintje op speelse wijze te bewegen, ontspannen en van elkaar te genieten. Onder begeleiding van instructeur Moniek van De Kinderyogaschool brengen we een prentenboek tot leven met yoga.

Rek je uit als een hond of word zo klein als een muis. Komen jullie ook samen ontspannen?

Voorstelling Kiekeboe!

Kiekeboe! is een beeldende en muzikale voorstelling over hoe fijn het is om te verstoppen en daarna weer tevoorschijn te komen. Een verhaal over verlegenheid, nieuwsgierigheid en plezier in spelen. Ontmoet olifant, schaap, uil en kikker in een verrassend aaibaar decor.

Na de voorstelling kunnen de kinderen in en met het decor spelen. Ze mogen klimmen, klauteren, en natuurlijk opnieuw het verstopspel spelen.

Ballonnen maken met Tallie Twist

Ballonartiest Tallie Twist staat de hele dag paraat met haar ballonnen in alle kleuren van de regenboog. Ze maakt de mooiste balloncreaties voor je kleintje. Vergeet de worst-hondjes en de simple zwaarden maar, Tallie maakt te gekke figuren!


  Kaartjes kopen

Voor alle activiteiten geldt:

Je koopt 1 kaartje per kindje. De toegang voor de ouder/begeleider is gratis maar we willen wel dat jullie een kaartje reserveren. Op die manier weten we zeker dat er genoeg plek is voor iedereen. Er mag maximaal 1 ouder/begeleider per kind mee.

Voorlezen met Marcel

Hoe laat: van 10.15 tot 11.00 uur.

Waar: De Jeugdafdeling, Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond

Kosten: € 2,00 per kind (max. 1 ouder/begeleider per kind).

 Bestel je kaartjes hier.

Let op: zowel ouder/begeleider als kind hebben een eigen kaartje nodig om deel te nemen aan de activiteit.

De Kinderyogaschool

Hoe laat: van 11.30 tot 12.15 uur.

Waar: De Jeugdafdeling, Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond

Kosten: € 2,00 per kind (max. 1 ouder/begeleider per kind).

Bestel je kaartjes hier.

Let op: het kaartje is voor 1 ouder én 1 kind. Een eigen ticket voor ouder/begeleider is dus niet nodig.

Voorstelling Kiekeboe!

Hoe laat: van 14.00 tot 14.40 uur.

Waar: De Jeugdafdeling, Bibliotheek Bibliorura, Neerstraat 11-13, Roermond.

Kosten: € 2,00 per kind (max. 1 ouder/begeleider per kind).

 Bestel je kaartjes hier.

Let op: zowel ouder/begeleider als kind hebben een eigen kaartje nodig om deel te nemen aan de activiteit.

Webinar BoekStartdag

In aanloop naar de BoekStartdag organiseert Stichting Lezen een webinar voor alle (groot)ouders van jonge kinderen.

Heb je altijd willen weten welke boekjes geschikt zijn voor je baby of dreumes? Of hoe je met je kleintje over een boekje praat? Dan is deze webinar iets voor jou!

Op donderdag 30 mei om 20.00 uur vertelt Jolien Hesselberth over voorlezen op een leuke en speelse manier aan de allerjongsten. Kortom een webinar boordevol boeken- en (voor)leestips.

De webinar duurt ongeveer een uur. Deelname is gratis.

Voor meer informatie of aanmelden: Webinar BoekStartdag


  Boekentips

Altijd op de hoogte

Op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in jouw bibliotheek? In de nieuwsbrief staan ook boeken- en activiteitentips

Als lid kun je meer

Kies uit een groot aantal boeken, e-books, luisterboeken, cursussen, activiteiten en meer. Als lid kun je volop lezen, leren en lenen.

Volg ons!

Via onze social media kanalen volg je wat er allemaal gebeurt in de bieb.