Hulp bij belastingaangifte

Twee mensen in gesprek over de belastingaangifte

Gratis hulp bij belastingaangifte over 2023

Vanaf 1 maart kunnen we weer belastingaangifte doen. Kun jij hier wel wat hulp bij gebruiken? De Bibliotheek Bibliorura weet welke organisaties jou verder kunnen helpen bij het invullen van je belastingaangifte. De bibliotheek heeft alleen een doorverwijsfunctie. Onze medewerkers kunnen je niet helpen bij het invullen van je aangifte.

Hulp voor senioren

Van 4 maart tot en met 29 april 2024 kunnen senioren (60+) gratis hulp krijgen bij het invullen van hun belastingaangifte over het jaar 2023. Deze hulp, aangeboden door vrijwilligers van Vijf, is bedoeld voor senioren met een minimum inkomen die zelfstandig wonen in de gemeente Roermond.

Om een afspraak te maken, kunt u vanaf 14 februari bellen naar 0475 - 34 51 40 (van maandag tot en met donderdag tussen 13.00 en 16.30 uur). Ook kunt u hiervoor op maandag en donderdag tussen 13.00 en 16.30 uur terecht bij de balie van Vijf in de Donderie (Donderbergweg 47-49 in Roermond).

Na het maken van de afspraak krijgt u per post een bevestiging met een opsomming van de benodigde documenten.

Waar en wanneer

De hulp bij de belastingaangifte wordt geboden op onderstaande locaties en dagdelen:

  • ’t Paradies (Munsterstraat 61 Roermond): woensdagochtend
  • De Donderie: maandagochtend, donderdagochtend en vrijdagochtend

Aan deze dienst zijn geen kosten verbonden.

 

Hulp voor alle inwoners van Roermond

Voor persoonlijke hulp bij belastingzaken kan iedereen een gratis afspraak maken met de Belastingdienst. Dit kan via Steunpunt Belastingdienst.
Het steunpunt van de Belastingdienst in het stadskantoor van de gemeente Roermond is iedere dinsdag geopend van 9.00 tot 16.00 uur.
Maak gratis een afspraak met het steunpunt van de Belastingdienst via belastingdienst.nl/contact of via de BelastingTelefoon (tel: 0800 - 0543).