Januari staat in het teken van voorlezen! Op 23 januari worden de jaarlijkse Nationale Voorleesdagen geopend met het Nationale Voorleesontbijt. De Nationale Voorleesdagen duren tot en met 2 februari. De leukste voorleestips voor de kleintjes krijgt u natuurlijk van onze boekStartcoaches Loes en Anita. Zij delen hun top 5 peuterboekjes met u.

Beestje, waar ben je? - Ingela P. Arrhenius
'Beestje, waar ben je?' is een leuk peuterboek met flapjes. Peuters zijn dol op boeken met flapjes. Onder de flapjes van dit boek zitten allerlei kleine beestjes verborgen, zoals een bij, een rups en natuurlijk een lieveheersbeestje.

Extra leuk is dat de flapjes van vilt zijn gemaakt: lekker zacht én stevig dus! Op de laatste bladzijde wacht nog een leuke verassing! Vanaf ca. 1 jaar.

Naar bed met Nijntje - Dick Bruna
Het is bijna bedtijd voor Nijntje. Wat doet ze voor het slapengaan? Eten, pyjama aan, tandenpoetsen en een boekje lezen. En dan: lekker slapen. Droom maar fijn, Nijntje!

Een vrolijk boek om je kindje voor te bereiden op bedtijd. Het boekje is erg herkenbaar omdat er dagelijkse dingen uit de praktijk van de kinderen zelf in benoemd worden. Door de flapjes worden kinderen nieuwsgierig. De flapjes zijn makkelijk te openen waardoor jonge lezertjes ze zelf open kunnen maken. Geschikt voor kindjes vanaf 1,5 jaar.

Fiep in 100 woorden - Fiep Westendorp
Een bijzonder kijkboek. Met 100 verschillende (herkenbare) illustraties van de bekende Fiep Westendorp en de bijpassende woorden. Het bijzondere aan dit boek is dat de woorden geschreven zijn in het Nederlands, Engels, Turks en Arabisch.

Zoeken, aanwijzen, lezen, leren en zelf verhaaltjes bedenken. Een boek dat door iedereen gelezen kan worden. Speciaal geschikt voor de papa’s en mama’s die wel graag willen voorlezen, maar het Nederlands nog niet helemaal onder de knie hebben.

Mmm… een taart! - Susanne Strasser
Beer heeft honger. Hij lust wel een stukje taart. Lekker maar onbereikbaar, hij staat veel te hoog. Maar dan komt het varken, en daarna de hond, de haas, de kip en de kikker. Een oud kunstje lijkt te werken: samen komen ze een heel eind. Maar als ze er bijna zijn, lijkt het toch hopeloos mis te gaan! Gelukkig komt er hulp uit onverwachte hoek.

Een leuk boek met veel illustraties en weinig tekst. De summiere hoeveelheid tekst geeft de lezer veel ruimte tot eigen interpretatie. Veel begrippen als boven, onder, open, dicht, op, ver weg en dichtbij komen voorbij. Vanaf 2,5 jaar

Boer Boris en de olifant - Ted van Lieshout
Een olifant op de boerderij, dat is iets wat boer Boris nog nooit gezien heeft. Een leuk boek, geschreven op rijm met mooie kleurrijke illustraties. Alle bekende boerderijdieren komen voorbij. Het repeterende effect in de tekst zorgt voor herkenning. Geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.