Van 5 t/m 16 oktober vieren we de Kinderboekenweek! Het thema is dit jaar Gi-ga-groen! en daarom staat ons programma helemaal in het teken van dieren en de natuur. Houd in je agenda dus een plekje vrij voor onze gi-ga-groene activiteiten, zoals een voorstelling met Sterrin Smalbrugge en een avontuurlijke boswandeling.

Limburg heeft bijzondere kastelen. Waar anders in Nederland vind je een “hoogteburcht” of een “terrassenkasteel”? Ook heeft Limburg een geheel eigen versie van de renaissancestijl: de 'Maaslandse Renaissance' en in de 18e eeuw een eigen variant van de rococostijl: de 'Luik-Akense-Maastrichtse' decoratie stijl. Op zondag 18 september leer je meer over de mooiste Limburgse kastelen in een nieuw HOVO-college van Ineke Beeling.

Heb je altijd al willen weten hoe de werkdag van een brandweerman of –vrouw er uitziet? Kom dan op dinsdag 30 augustus naar de brandweerkazerne van Montfort voor een nieuw Breinstein Kindercollege van Bibliorura. De vrijwilligers van de Brandweer Montfort vertellen je deze middag wat zij moeten doen zodra het brandalarm afgaat en hoe zij mensen helpen in gevaarlijke situaties.

Mila Hurks van de Montessori Basisschool in Roermond is onze nieuwe Boekenbaas! Ze gaat zich een jaar lang inzetten als ‘bookfluencer’ om andere kinderen enthousiast te maken over boeken en lezen. Op onze website stelt ze zich aan jullie voor.

Een boeiende avond vol openhartige verhalen over gender en zo. Met Tobi Lakmaker en Flip Zonne Zuijderland. 

Vertel eens. Wat betekent de bieb voor jou? Werd je er wijzer, verliefder, fantasievoller, gekker, stiller, juist luider of iets dat wij helemaal niet kunnen verzinnen? Wij zijn benieuwd naar jouw verhaal. Zet het op papier, en misschien word jij de winnaar van onze schrijfwedstrijd! Doe je mee, dan willen we graag dat je in maximaal 1.500 hele eigen woorden antwoord geeft op een van deze twee vragen: Wat betekent de bieb voor jou? Of: Hoe heeft de bibliotheek jouw leven veranderd?

Jaap Aap komt ook dit jaar weer voorlezen in de bibliotheek! Jaap heeft de afgelopen jaren veel nieuwe vrienden gemaakt en daarvan heeft hij er een paar uitgenodigd om hem dit jaar te helpen met het voorlezen.

Wil je op een gevarieerde manier kennismaken met hedendaagse Nederlandstalige poëzie? Ontdekken wat je door poëzie kunt leren over de wereld en over jezelf? 

De bibliotheek in Roermond is geopend op:     

Maandag      

13.00 - 18.00 uur

Dinsdag

11.00 - 20.00 uur

Woensdag

11.00 - 18.00 uur

Donderdag

11.00 - 18.00 uur

Vrijdag

11.00 - 18.00 uur

Zaterdag

10.00 - 17.00 uur

Zondag

13.00 - 17.00 uur

 

 

Afwijkende openingstijden 2022:

Zondag 17 april Pasen Gesloten
Maandag 18 april Pasen Gesloten
Woensdag 27 april Koningsdag Gesloten
Donderdag 26 mei Hemelvaart Gesloten
Zondag 5 juni Pinksteren Gesloten
Maandag 6 juni Pinksteren Gesloten
Maandag 5 december Pakjesavond 13:00 - 17:00
Zaterdag 24 december Kerstavond 10:00 - 16:00
Zondag 25 december Kerstmis Gesloten
Maandag 26 december Kerstmis Gesloten
Zaterdag 31 december Oudjaarsdag 10:00 - 16:00
Zondag 1 januari 2023 Nieuwjaarsdag Gesloten

Activiteiten

Activiteiten

digiTaalhuis

BoekenTop5 Net even anders

Ik lees...

Ik lees logo voor website

Abonnementen

Homepage agenda

De bibliotheek online

Homepage online bibliotheek