Cursus Werken met de digitale overheid
Steeds meer zaken bij de overheid moeten tegenwoordig met de computer geregeld worden. Hiervoor heeft u een DigiD nodig. Maar hoe werkt dat nou eigenlijk, zo’n DigiD?

Voor iedereen die wil leren overheidszaken te regelen via internet, geeft de Bibliotheek Bibliorura een cursus Werken met de digitale overheid. Tijdens deze cursus leert u hoe u een DigiD aanvraagt en veilig gebruikt. Ook bezoeken we diverse websites van de overheid, waaronder die van de gemeente. U leert bijvoorbeeld hoe u online een afspraak maakt of een wijziging doorgeeft. Het is belangrijk dat u al enige kennis hebt van de computer en het internet, en dat u de Nederlandse taal goed beheerst.

De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van twee uur. Voor inwoners van de gemeente Roermond wordt de cursus gegeven in de bibliotheek, voor inwoners van de gemeente Roerdalen wordt de cursus gegeven in een van de kernen van Roerdalen. Er zijn geen kosten aan verbonden en u hoeft geen lid te zijn van de bibliotheek om te kunnen deelnemen.

Aanmelden is verplicht en kan via:
• Inschrijfformulier in de bibliotheek Roermond
• Per e-mail via digitaalhuis@bibliorura.nl
• Telefonisch via 0475 519000

Wanneer u zich aanmeldt voor de cursus, plaatsen we u op de deelnemerslijst. Zodra bekend is wanneer er een nieuwe cursus start, nemen wij contact met u op.

Voor meer informatie over de cursus Werken met de digitale overheid kunt u contact opnemen met Diana Sonnemans via telefoonnummer 0475 519 000 of u kunt een e-mail sturen naar digitaalhuis@bibliorura.nl.