Boeken Top 5

Boeken top 5: De tuin lente- en zomerklaar

Het voorjaar is begonnen, de tijd om je tuin lente- en zomerklaar te maken. Wil je dit jaar groenten en fruit verbouwen in je tuin of op je balkon? Of groei je liever je eigen boeket in je pluktuin?  Wij hebben 5 boeken op een rij gezet die je hiermee kunnen helpen.

Op zondag 7 april geeft de Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) een lezing over ecologisch tuinieren en koken. Wil je deze lezing bijwonen? Bestel dan hier je kaartjes.

 Kijk ook op onze presentatietafel over ecologisch tuineren en koken voor meer leestips!

Ecologisch Tuinieren - VELT

Dit uitgebreide handboek is een compleet naslagwerk voor ecologisch tuinieren en het onderhouden van een moestuin. Ecologisch tuinieren neemt de natuur als voorbeeld en werkt ermee samen. De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) behandelt verscheidene onderwerpen van bodem tot bemesting, vruchtwisseling, ziekten en plagen en over een enorme variatie aan groenten. Een onmisbaar boek voor de milieuvriendelijke moestuinier die het telen van groente serieus wil uitoefenen.

De Urban Moestuin – Huw Richards

Weinig moestuinervaring? Beperkte ruimte voor een moestuin? In De urban moestuin helpt Huw Richards je met het maken en onderhouden van een moestuinbak van 3 bij 1,2m waarin je  gemakkelijk en organisch groenten in overvloed kunt telen in een moestuinbak. Aan de hand van stap-voor-stap-foto’s neemt Richards je mee in het maken, planten, onderhouden en oogsten van de moestuinbak. Geen tuin is te klein om een divers assortiment van groeten te kunnen verbouwen.

Hoe kweek je je eigen eten zonder je huis te verlaten – Claire Ratinon

Wil je je eigen groente en kruiden groeien, maar heb je geen tuin? Geen nood, je kunt ook in potten, op balkons en vensterbanken je eigen kleine moestuintje maken. Het boek van Claire Ratinon staat boordevol tips die net het verschil maken tussen mislukking en succes. Ratinon geeft je advies over grond, potten, zaailingen opkweken en je planten verzorgen. Handig zijn de plantprofielen met per plant instructies voor zaaitijd, soort potten, bewatering, licht, plantvoeding enz. Alle informatie die een beginnend moestuinier nodig heeft voor een succesvolle eerste oogst.

 Kook het seizoen -Leentje Speybroeck

Wat doe je met je zelfgeteelde groenten? Lekkere gerechten koken natuurlijk! In dit kookboek volgt Leentje Speybroeck de seizoenen en geeft inspiratie voor welke gerechten je kunt koken met groente en fruit uit je eigen moestuin. De recepten gebruiken zo min mogelijk verpakkingen en minder vlees of vleesvervangers. Ook is er aandacht voor de voorraadkast, weekmenu en verschillende bereidingswijzen. Ontdek hoe lekker de plantaardige keuken is!

 Het grote ecologische pluktuinboek – Lies Couckuyt & Monique van Wegen

Groei je eigen boeket in je tuin. Maak van je tuin een pluktuin waar je je eigen snijbloemen groeit. Bloementelers Lies Couckuyt en Monique van Wegen delen hun kennis en jarenlange pluktuinervaringen. Ze tuinieren met de natuur mee, te beginnen bij het zaaien en een gezonde bodem. Leer op een ecologische wijze bloemen te groeien, de mooiste verse boeketten te maken, bloemen drogen en zaad winnen voor het volgende bloemenseizoen.