Hoe kan ik mijn woning energiezuiniger maken? Welke maatregel is voor mijn woning het meest geschikt? Voor dit soort vragen staat vanaf nu energieadviseur Jos Hannen voor je klaar.

Maar wie is Jos nou eigenlijk en waarvoor kun je bij hem terecht?

Wie is Jos?
Jos Hannen is een positief mens met een groen hart en een brede kijk op de wereld. Het woord ‘duurzaam’ vervangt hij liever door ‘volhoudbaar’, afkomstig uit het Zuid-Afrikaans. In 1996 heeft hij zijn eerste energieneutrale en ecologische woning (zelf!) gebouwd. En tot op de dag van vandaag functioneert het allemaal perfect. Ook is Jos al jaren nauw betrokken bij energiecoöperaties zoals Leudal Energie en Zuidenwind. Je kunt hem dus gerust een expert noemen! Naast zijn betaalde werkzaamheden zet Jos zich ook graag in als vrijwilliger. Vrijwilligerswerk geeft hem veel voldoening omdat het zinvol werk is. 

Waarvoor kun je bij de energieadviseur terecht?
Vanwege zijn brede ervaring heeft de Gemeente Roermond aan Jos gevraagd of hij jullie wil ondersteunen op het energiegebied. Dankzij Jos kun je een helder beeld krijgen over mogelijke besparingen op energieverbruik. Denk aan isoleren, een warmtepomp installeren, of zonnepanelen op je dak laten leggen. Ook kan hij extra uitleg geven als je al offertes hebt ontvangen en daar nog vragen over hebt. Heb je een hoge energierekening en ben je op zoek naar manieren hoe je laagdrempelig toch die rekening kunt verlagen? Ook dan heeft Jos praktische tips voor je waarmee je zelf aan de slag kan gaan. 

Wanneer is Jos aanwezig?
Heb je vragen voor Jos? Dan nodigen we je graag uit voor een gesprek bij ons in de bieb op dinsdagmiddag van 12-16 uur. Je kunt vrijblijvend binnenlopen of vooraf een afspraak maken door contact op te nemen met de gemeente via telefoonnummer: 0475 14 0475 

Ben je niet in de gelegenheid om op dinsdag langs te komen? Dan is Jos ook elke woensdagochtend van 9-13 uur en vrijdagmiddag van 12-16 uur bij de Groene Transformator aanwezig (Weerstand - Bredeweg 10, Roermond).