Op donderdag 19 mei vertelt expert Peter van Nunen in een twee uur durend college alles wat je wil weten over Oekraïne, met de nadruk op hoofdstad Kiëv.

De geschiedenis van steden in Oekraïne loopt langs grillige lijnen. Oekraïne was deel van het Kievse Roesj, van Polen-Litouwen, van het Russische, het Osmaanse en het Habsburgse Rijk, van de Sovjet-Unie, van nazi-Duitsland en van de landen die uit de puinhoop van de Sovjet-Unie ontstonden. De steden in dit gebied kenden door die voortdurende machtswisselingen en grensverschuivingen een rijke, multiculturele en multireligieuze bevolking, bestaande uit onder anderen Polen, Oekraïners, Russen, Duitsers, Grieken, Albanezen, Armeniërs en Joden.

De rijke en vaak tragische geschiedenis van Kiëv en de rest van Oekraïne wordt op dit moment uitgebreid met een hoofdstuk waarvan niemand weet hoe het af gaat lopen. Na het college is er uitgebreid de tijd om vragen te stellen aan Peter van Nunen. 

De Bibliotheek & HOVO
De Limburgse bibliotheken en HOVO Limburg presenteren met trots een prachtig educatief programma in de bibliotheek, vol met culturele, geschiedkundige en verrassende onderwerpen waar iedereen aan kan deelnemen. HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en lezingen organiseert, voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens. 

Samen met Cubiss en een aantal Limburgse bibliotheken heeft HOVO Limburg een speciaal cursus- en lezingenprogramma opgesteld, dat plaatsvindt in de bibliotheek. De vertrouwde, vakbekwame en bevlogen docenten van HOVO geven colleges, lezingen en cursussen over actuele thema's waarin zij excelleren. Kijk voor meer HOVO-colleges bij de Bibliotheek Bibliorura op bibliorura.nl/hovo.

Praktische info
Wanneer: 19 mei van 19.30 tot 21.30 uur
Waar: de Bibliotheek Bibliorura
Kosten: €5,- voor leden, €7,50 voor niet-leden. Dit is inclusief een drankje.

 Tickets