Afdrukken

De Limburgse bibliotheken en HOVO Limburg presenteren met trots een prachtig educatief najaarsprogramma in de bibliotheek, vol met culturele, geschiedkundige en verrassende onderwerpen waar iedereen aan kan deelnemen.

HOVO (Nederland) is sinds 1990 de onderwijsinstelling die cursussen en lezingen organiseert voor iedereen die zich wil verdiepen in kunst, cultuur, filosofie, geschiedenis, psychologie, exacte vakken en meer. Wel op academisch niveau, maar zonder verplichtingen en tentamens. Samen met vijf Limburgse bibliotheken heeft HOVO Limburg een speciaal cursus- en lezingenprogramma opgesteld dat plaatsvindt in de bibliotheek. De vertrouwde, vakbekwame en bevlogen docenten van HOVO geven vanaf september colleges, lezingen en cursussen over actuele thema's waarin zij excelleren.

Bij de Bibliotheek Bibliorura kun je onderstaande colleges volgen. Meer informatie over de colleges en de mogelijkheid om je aan te melden vind je op bibliorura.nl/hovo.

Ophef door een boek
Er zijn boeken die nu tot de literaire canon worden gerekend en die ooit een belangrijke rol hebben gespeeld in maatschappelijke kwesties. Hoe hebben boeken het denken over slavernij, politieke onderdrukking en wetenschappelijke experimenten beïnvloed?

Vrijdag 12, 19 en 26 november van 10.00 tot 12.00 uur
Leden van de Bibliotheek Bibliorura: €60,00
Niet-leden: €65,00

Privacy in het informatietijdperk
In dit tijdperk van Big Data, artificiële intelligentie en algoritmes maken we ons steeds meer zorgen over onze privacy. In dit college bekijken we de impact van het informatietijdperk op de privacy en gaan we na of onze zorgen terecht zijn.

8 december 2021 van 10.00 tot 12.00 uur
Leden van de Bibliotheek Bibliorura: €17,50
Niet-leden: €20,00

Alle colleges van HOVO in de bibliotheek zijn voor iedereen die interesse heeft te volgen, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Naast de activiteiten bij de Bibliotheek Bibliorura kun je ook colleges van HOVO volgen bij Bibliotheek Meerssen, Bibliotheek Venlo, SCHUNCK (Heerlen) en Bibliocenter (Weert en omgeving). De HOVO-programma's van deze bibliotheken vind je hier.

HOVO Limburg en de Limburgse bibliotheken zien je graag bij een van de vele leuke, leerzame activiteiten in de bieb!