Afdrukken

Wat wil jij later worden? Kok, brandweervrouw, piloot, politieagente? Deze Kinderboekenweek kun je alles worden wat je wil!

Ziza wil geen ninja zijn

Misschien weet je nog niet precies wat je wil worden, maar weet je wel al zeker wat je niet wil worden. Zoals Ziza bijvoorbeeld. De hele familie van Ziza is ninja. Zijn ouders en zijn grote zus Xa zijn ninja. Zelfs De tweeling Yin en Yan zijn het al bijna. Ziza zal ook ninja worden, maar wil hij dat wel? Wat als hij helemaal niet wil vechten, maar veel liever beweegt en muziek maakt? Ziza wil helemaal geen ninja zijn! Maar dan ligt er een driekoppig monster op de loer…

De muzikale voorstelling Ziza wil geen ninja zijn is gebaseerd op het gelijknamige boek van Marjet Huiberts en is op 6 oktober van 15.00 tot 15.40 uur en van 16.30 tot 17.10 uur te zien op Kasteel Daelenbroeck in Herkenbosch. Je kan om 15.00 uur ook thuis via een livestream naar Ziza kijken. De voorstelling is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 8 jaar. Tickets zijn gratis, maar je moet je wel even aanmelden via www.bibliorura.nl/tickets. Aanmelden kan vanaf 18 september. Per kind mag maximaal één ouder mee naar binnen. Boekhuis de Kleine Tovenaar is aanwezig voor de verkoop van boeken.

Houd er rekening mee dat iedereen van 13 jaar en ouder een coronatoegangsbewijs en legitimatiebewijs moet laten zien om toegang te krijgen tot de voorstelling.

Beroepenspeurtocht

In het centrum van Roermond kun je heel veel beroepen vinden. Ben je nieuwsgierig welke? Doe dan mee met de beroepenspeurtocht! De speurtocht leidt je langs verschillende beroepen en winkels, zoals de bakker, de juwelier en de brandweer. Aan de hand van foto’s zoek je je weg door de stad en onderweg beantwoord je vragen over de beroepen en winkels die je op je route tegenkomt. Bij sommige locaties krijg je binnen uitleg over het beroep dat er uitgeoefend wordt. Op andere plekken kun je in de etalage meer lezen over het beroep.

De Beroepenspeurtocht is op zaterdag 9 oktober vanaf 9.30 uur te lopen. We starten in groepjes van 10 personen. Bij het aanmelden kun je kiezen op welke tijd je wil starten met de speurtocht. Het begin- en eindpunt van de route is de jeugdafdeling van de bibliotheek en de route is ongeveer 1,5 uur lang. De Beroepenspeurtocht is geschikt voor kinderen van 4 t/m 12 jaar. Meedoen is gratis, maar je moet wel even een plekje reserveren via www.bibliorura.nl/tickets. Aanmelden kan vanaf 18 september.

Een kijkje achter de schermen in de bibliotheek

Er zijn heel veel leuke beroepen, maar het allerleukste beroep is natuurlijk bibliothecaris! Tenminste, dat vinden wij. Maar wat doen wij eigenlijk allemaal in de bibliotheek? Dat kun jij op woensdag 13 oktober zelf komen ontdekken. We geven je namelijk een kijkje achter de schermen! Verschillende medewerkers van de bibliotheek laten je zien wat zij doen, je gaat zelf aan de slag en je mag vragen stellen aan de directeur.

Het kijkje achter de schermen in de bibliotheek is op woensdag 13 oktober om 13.30 uur en om 15.30 uur. De kinderen gaan in groepjes van 10 langs verschillende bibliotheekmedewerkers. De ronde duurt ongeveer een uur en een kwartier. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Ouders kunnen niet meedoen. Meedoen is gratis, maar reserveer wel even een plekje via www.bibliorura.nl/tickets.  Aanmelden kan vanaf 18 september.

Mysteriespel

Er gebeuren een aantal vreemde dingen en jij moet uitvogelen wat er aan de hand is. De eigenaardige bal, de verloren camera, het geheim van het onzichtbare drankje en het op hol geslagen huis... Er moet een verklaring voor zijn. Door hints te verzamelen en de juiste beroepen in de juiste situatie te kiezen, kom je telkens een stapje dichter bij de oplossing. Het mysteriespel is de hele Kinderboekenweek te spelen op de jeugdafdeling van de bibliotheek. Er is alleen een telefoon met internetverbinding nodig om het spel te spelen. Scan de qr-code op de posters in de bieb en spelen maar!