De reiskriebels beginnen bij de meesten op te spelen, maar óf we deze zomer massaal op vakantie kunnen is nog maar de vraag. Gelukkig heeft de Bibliotheek Bibliorura iets bedacht om je toch virtueel mee op reis te nemen: op donderdagavond 3 juni vertelt schrijfster Josephine Rombouts via Zoom over de vijf jaar dat ze met haar gezin in de Schotse Hooglanden woonde.

Ze werkte hier achtereenvolgens als huishoudster, personal assistent en manager op een kasteel. Over haar vaak hilarische en absurde ervaringen schreef ze de bestsellers Cliffrock Castle (2018), Terug naar Cliffrock Castle (2019) en De weg naar Cliffrock Castle (2020).

Vol humor en ironie neemt Josephine je mee naar een wereld waar je als toerist nooit zult komen. Waar haar eerste twee boeken vooral een heerlijk inkijkje geven in de wereld van de Britse aristocratie, Schotse onafhankelijkheid, etiquette en tradities, gaat haar derde boek hoofdzakelijk over de aanleiding voor hun vertrek uit Nederland en het opbouwen van een nieuw leven in een ander land. In alle drie de boeken vormt de verlaten, ruige natuur van Schotland het fraaie decor van de belevenissen van Josephine en haar gezin.

Josephine Rombouts (1971) studeerde kunstgeschiedenis en Nederlands. Voor haar Schotse avontuur gaf ze taaltrainingen aan expats, dansers en musici. Inmiddels woont ze weer met haar gezin in Nederland.

Het online schrijversbezoek van Josephine Rombouts op 3 juni van 20.00 tot 21.00 uur vindt plaats in het kader van de Boekenweek van 29 mei t/m 6 juni 2021. Wil je erbij zijn? Meld je dan voor 3 juni 12.00 uur aan via onderstaande knop. Dan ontvang je 3 juni ’s middags de Zoom-link per mail. Een ticket kost € 2,50 voor leden en € 3,50 voor niet-leden.

Zet de whisky (of een ander drankje) maar alvast klaar en laat je vanachter je computer meenemen naar de Schotse Hooglanden!

Aanmelden